Sport

„Hiszünk abban, hogy az ellenfél tisztelete nem csak egy szlogen” – közleményt adott ki a Győr a BL-meccs után történtekről

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Szombaton a Győr nagy csatában kapott ki 29-28-ra a Metz otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportrangadóján. A találkozót követő sajtótájékoztatón sem Ambros Martín vezetőedző, sem valamely játékos nem volt jelen, ennek okát a klub a Facebook-oldalán megjelent közleményben ismertette.

Mint írták, Martínék a kijelölt időpontban a sajtóteremben voltak, de sem az ellenféltől nem érkezett senki, és a sajtó képviselői sem voltak jelen. Tíz percet vártak a győriek, ekkor hagyták el a termet.

Határozottan visszautasítjuk a sajtótájékoztató bojkottálásáról szóló híreszteléseket. Távozásunk okáról az EHF helyszínen tartózkodó hivatalos személyeit és a hazai csapat képviselőjét tájékoztattuk, valamint az EHF illetékes részlegének e-mailben tettünk jelentést.

Hiszünk abban, hogy a szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak, és úgy gondoljuk, mi mindent megtettünk ezen kötelezettségünk teljesítése érdekében. Hiszünk abban, hogy az ellenfél tisztelete nem csak egy szlogen, és a pályán kívül a meccs egyéb eseményein is ennek szellemében kell eljárni. A magyar sajtó képviselőinek meccs után érkezett interjúkéréseit vezetőedzőnk és játékosaink természetesen megválaszolták” – írták a győriek.

Két fordulóval a csoportkör zárása előtt a Metz vezeti a B csoportot, három pont az előnye üldözőivel szemben. A franciákat hármas holtverseny követi, ugyanis a Győrnek, a dán Esbjergnek és a román Rapid Bukarestnek is 18-18 pontja van. A csoportok első két helyezettje egyből a negyeddöntőbe jut.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik