Sport

Ez vár a magyar kézisekre a világbajnokságon

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar férfi kézilabda-válogatott Dél-Korea és Izland legyőzése után elveszítette a harmadik csoportmeccsét Portugália ellen. Mivel körbeverés volt, így három csapat is négy ponttal zárt, ebből a hármas összevetésből pedig a magyar csapat jött ki a legrosszabbul, így a harmadik helyen jutott tovább.

Ez befolyásolta a középdöntős menetrendet is, így ebben a sorrendben következnek az ellenfelek:

  • Svédország (január 18., szerda, 20.30),
  • Brazília (január 20., péntek, 18 óra),
  • Zöld-foki Köztársaság (január 22., vasárnap, 15.30).

Azaz a portugálok elleni nagy pofont (27-20-ra nyert a rivális) rögtön a középdöntős csoport legerősebb válogatottja elleni mérkőzés követi. A társrendező svédek a várakozásoknak megfelelően eddig mindegyik mérkőzésüket megnyerték, plusz 50-es gólkülönbséggel zárták a csoportot, a legszorosabb meccsükön pedig héttel győztek.

Túl kell lépnünk ezen meccsen gyorsan. Dolgozunk tovább, a céljaink változatlanok

– mondta a szövetségi kapitány, Chema Rodríguez.

Ahhoz, hogy a magyar válogatott elérje a szövetség célkitűzését és a legjobb hét közé, azaz a negyeddöntőbe kerüljön, a középdöntős csoport első két helyének valamelyikén kellene végezni. A világbajnokságról a győztes automatikus olimpiai résztvevő lesz, míg a 2-7. helyezettek vehetnek majd részt az olimpiai selejtezős helyeken, ám mivel a franciák lesznek a 2024-es játékok rendezői, alighanem a nyolcadik hely is selejtezőt érne.

A középdöntő-csoportok 3. helyezettjei a világbajnokság 9-12., a 4. helyezettek a 13-16., az 5. helyezettek a 17-20., a 6. helyezettek a 21-24. helyen végeznek. A 3-6. helyezettek közötti sorrendet külön-külön az dönti el, hogy az adott 4 válogatott a középdöntőben hány ponttal zárt. Amennyiben ez azonos, a középdöntőbeli gólkülönbség rangsorol, jegyzi meg a magyar szövetség honlapja.

Így áll most a középdöntős csoportunk

  1. Svédország 4 p
  2. Portugália 2 p
  3. Izland 2 p
  4. Magyarország 2 p
  5. Brazília 2 p
  6. Zöld-foki köztársaság 0 p

Ajánlott videó

Olvasói sztorik