Sport

„Ez a portugál csapat verhető lett volna, ha odafigyelünk az első félidőben”

M4 Sport
M4 Sport

A magyar kézilabda-válogatott hétfőn 27-20-ra kikapott Portugáliától a világbajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésén.

A mérkőzés borzalmasan alakult, villámgyorsan ellépett ellenfelünk 10-2-re, ráadásul félidőre is csak hét gólra csökkent a hátrány. Térfélcsere után sem javult markánsan a magyar csapat játéka, így végül súlyos vereséggel zárult az összecsapás. Lefújást követően Bodó Richárd arról beszélt az M4 Sportnak, hogy ez is a magyar csapat egyik arca.

„Így a meccset nem lehet elkezdeni. Ez a portugál csapat jó játékosokkal van tele és megérezték hamar, hogy nyerhetnek. Óriásira nőtt a különbség, nem sikerült felállnunk, mint Izland ellen. Az elejét rontottuk el, de a továbbiakban megcsináltuk, amit megbeszéltünk. Sajnos így is tudunk játszani, ez a magyar vér, ha szabad ilyet mondani”

– mondta Bodó.

Ennek eléggé ellentmondott Bánhidi Bence nyilatkozata, aki nem értette, miért volt ilyen gyenge a válogatott az első félidőben. A szegediek beállója szerint nagy lehetőséget szalasztott el a csapat.

Szerintem egy óriási sanszot mulasztottunk el azzal, hogy most kikaptunk. Tény és való, hogy van még a középdöntőben három fontos mérkőzésünk, de én azt gondolom, hogy ez a portugál csapat verhető lett volna, ha odafigyelünk az első félidőben.

A mieink legjobbja Székely Márton volt, aki 13 védéssel tűnt ki a mezőnyből. A kapus fogalmazott legerősebben a mutatott játék kapcsán.

„Nem kezdhetünk így egy ilyen mérkőzést, főleg akkor, ha az első pozícióról szól. Ez a tipikus magyar történet, hogy körbeverés van és mi vagyunk a legrosszabbak minden szempontból. Fel kell állnunk, ez a portugál henger bedarált bennünket ma”

– nyilatkozta Székely.

A magyarok csütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, szombaton pedig hatgólos hátrányból 30-28-ra legyőzték Izlandot. A göteborgi középdöntőben szerdán az Európa-bajnok Svédországgal, pénteken Brazíliával, vasárnap pedig a Zöld-foki Köztársaság együttesével találkoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik