Sport

Chema Rodríguez: Megtettük az első lépést a kézivébén

Johan Nilsson / TT / TT NEWS AGENCY / AFP
Johan Nilsson / TT / TT NEWS AGENCY / AFP

A magyar férfi kézilabda-válogatott végig vezetve 35-27-re legyőzte Dél-Koreát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének első fordulójában, ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

„Sokáig nagyszerűen, koncentráltan játszottunk, és ugyan a második félidőben megpróbáltuk ugyanezt csinálni, de az ellenfél nyitottabb védekezése és remekül védő kapusa megzavart minket” – mondta az M4 Sport kamerája előtt Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

„Mindig nehéz egy tornát elkezdeni, de jó meccset játszottuk, szerintem normális, hogy a második félidőben ez történt.

Megtettük az első lépést, de készen kell állnunk a következő, Izland elleni meccsre. Mindenki megkapta a játékpercét, tanulunk, elemzünk, ám mostantól már a második mérkőzés a fontos.

A mérkőzés legeredményesebb magyarja, Lékai Máté lett, aki hét gólt szerzett.

„Az első mérkőzés mindig kapkodósabb, bár az első félidővel elégedettek lehetünk. A második félidőben megfogott bennünket az emberfogásos 5+1-es védekezés, de örüljünk annak, hogy győztünk. Ezzel nagy valószínűséggel továbbjutunk, de a céljainkhoz még nem elég. A következő meccseken sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk.

Johan Nilsson / TT / TT NEWS AGENCY / AFP Lékai Máté hét gólt szerzett

Bánhidi Bence úgy fogalmazott, az első félidő olyan volt, amilyet szerettek volna.

„Akkor koncentráltak voltunk. De a második félidő elején bent maradtunk az öltözőben, sok ziccer kihagytunk.

Le kell vonni a következtetéseket és fejben többet kell készülnünk a nyitott védekezésre, hátha a következő ellenfeleink is meghúzzák majd.”

Beállós társa, Rosta Miklós úgy érezte, az első félidőben sokkal könnyebb dolguk volt.

„A hatosfalnál könnyebb volt megtalálni bennünket Bencével, a nyitottabb felállásnál már voltak gondjaink, hiszen nehezen tudtuk egy az egyben megverni őket. De rutinosan lehoztuk a második félidőt, így készülhetünk a folytatásra. A különbség lehetett volna nagyobb is, de így alakult, első mérkőzésnek jó volt.”

Kapcsolódó
Egy kiváló félidő elég volt a kéziválogatott győztes vb-nyitányához
Az első 30 perc tízgólos előnye meghatározta a Dél-Korea elleni meccs képét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik