Sport

Majdnem megdöntötte 25 éves BL-rekordját az FTC női kézilabdacsapata

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI
A Ferencváros házigazdaként 43-19-re legyőzte a cseh Baník Most csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, Érden.

Némi meglepetésre a pont nélkül álló vendégek kezdtek jobban, és a hatodik percben 4-2-re vezettek, de az FTC hamar felzárkózott, a 12. percben pedig már 7-6-os előnyben volt. Elek Gábor vezetőedző a megszokottnál többet cserélt, és korábban kezdte forgatni csapatát, de ezúttal ez is belefért.

A csehek szinte teljesen leblokkoltak támadásban, ezt kihasználva a Fradi egy 9-1-es sorozattal elhúzott és a félidőben már kilenc góllal vezetett, írta tudósításában az MTI.

A második félidő elején a frissen beállt Janurik Kinga bravúros védésekkel és egy góllal mutatkozott be. Bár hazai oldalon is voltak hibák, a különbség tovább nőtt, mivel minden jó védekezés után gyors gólt lőtt a magyar csapat (30-14).

A csehek elfáradtak, a meccs utolsó harmadában csak öt gólt szereztek, az FTC-ben pedig a két tinédzser, Kukely Anna és Papp Dorka is remekelt és kihasználta, hogy sok játékidőt kapott.

Végül mindketten öt-öt találattal zártak, ahogyan Szöllősi-Zácsik Szandra is, Klujber Katrin pedig tíz gólt lőtt. Bíró Blanka hat, Janurik Kinga 11 lövést védett.

A huszonnégy gólos sikerrel az FTC megközelítette eddigi legnagyobb BL-sikerét: mindössze két találattal maradt el az 1997 januárjában felállított, a görög Anagenniszi Artasz elleni 26 gólos, 42-16-os győzelmétől.

Kézilabda, női BL, A csoport, 9. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – DHK Baník Most (cseh) 43-19 (20-11)

Kapcsolódó
Felmerült, hogy nem áll ki a BL-ben a Győri ETO kézicsapata
Megérkezett ugyan Podgoricába, de a küldöttség több tagjának nem érkezett meg a csomagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik