Sport

Wayne Rooney lesz Tyson Fury edzőpartnere

Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images
Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images

Az újabb meccsére készülő Tyson Fury az ESPN-nek elárulta, Wayne Rooney is az edzőpartnere lesz.

A WBC nehézsúlyú világbajnoka december negyedikén elintézte Derek Chisorát a tizedik menetben győzte le taktikai KO-val, legközelebb pedig Olekszandr Uszikkal csap majd össze. Ehhez keres magának megfelelő edzőpartnereket és a jelek szerint a D.C. United edzője is ennek minősül.

Beszéltem Wayne-nel és azt mondta, benne van. Ez nem vicc, teljesen komolyan vesszük, nagyjából négy hétre hívjuk ide

– mondta Fury a szokatlan együttműködésről.

Rooney már Angliában is sokszor eljárt ökölvívó mérkőzésekre, Furyt pedig az egyik legjobbnak tartja, így aztán alighanem vevő volt az ötletre.

„Azt hiszem a legjobb, akit láttam, szerintem senki sem tudja legyőzni. Egy igazi legenda! Szórakoztató és elképesztő a mentalitása és a képességei is.

Őszintén, valamikor lovaggá kéne ütni, mert bárhová elutazott külföldre, hogy megvédje a címét. Mindent megtestesít, amit a bokszolásnak képviselnie kell”

– dicsérte Rooney a jövendőbeli edzőtársát.

Az Uszik-Fury mérkőzésnek óriási lenne a tétje, ugyanis a győztes valamennyi nagy szervezet vb-övét birtokolná, azaz vitathatatlan világbajnokká válna. Legutóbb Lennox Lewis mondhatta ezt el magáról 1999-2000-ben. Eddig összesen öt vitathatatlan világbajnoka volt a nehézsúlynak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik