Sport

Fury egy megrendítő erejű felütéssel zárta le a Chisora elleni meccset

Ben Stansall / AFP
Ben Stansall / AFP

Továbbra is Tyson Furyé a WBC nehézsúlyú világbajnokának járó öve, miután a brit klasszis technikai KO-val győzött honfitársa, Dereck Chisora ellen.

A visszavonulását már többször bejelentő, de a ringbe mindig visszatrő Fury végig nagy fölényben bunyózott, és egy nagy ütéssel már a második menetben megrendítette ellenfelét, akit korábban kétszer is legyőzött (2011-ben és 2014-ben).

Chisora nagy szívvel bokszolt, de Fury minden téren jobb nála, és az idő előrehaladtával egyértelműen kirajzolódott. A kilencedik menetben már egy csúnya vágás éktelenkedett Chisora szeme fölött, a tizedikben pedig Fury egy jobb felütéssel padlóra küldte ellenfelét, aki felállt, de összeakadtak a lábai, úgyhogy a mérkőzésvezető véget vetett a meccsnek.

Fury aztán egy Chisorát éltető rigmusra rákezdve megénekeltette a Tottenham Stadion közönségét, majd a rá jellemző stílusban kihívta az IBF, IBO, WBO és WBA öveit birtkoló ukrán Olekszandr Uszikot, aki a helyszínen tartózkodott.

„Uszik, te vagy a következő, te kis testépítő törpe. Egy ukránt, Vlagyimir Klicskót már elintéztem, jöjjön a következő”.

Hogy aztán erre a meccsre mikor kerülhet sor 2023-ban, azt még nem tudni, de Fury elejtett egy olyan megjegyzést, miszerint nem kizárt, hogy a jobb könyökét műteni kell, ami után a felépülés nagyjából két hónapot vesz igénybe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik