Sport

Fucsovics: Csinálok egy jó felkészülést és 2023-at meghúzom

Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Saját bevallása szerint pályafutása egyik legrosszabb évén van túl Fucsovics Márton, így nagy tervei vannak a következő évre.

A világranglistán 87. játékos hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, év közben több mélypontja is volt, főleg Wimbledon és a US Open után. Wimbledon után hathetes pihenőre vonult, az amerikai kudarc után pedig edzpt cserélt három év után, 2022-ben a legjobb száz közül is kicsúszott egy időre.

„Nem úgy sikerültek a versenyek, ahogy elterveztem, visszaestem a ranglistán, kicsúsztam a százból, nagyon mélyen voltam. A szezon végén felszívtam magam, az jól sikerült, és emiatt jobban érzem magam. Karrierem egyik legrosszabb évén vagyok túl, de

jövőre kevés pontot kell védenem, úgyhogy csinálok egy jó felkészülést, és 2023-at meghúzom.

– közölte Fucsovics.

A legmagasabban jegyzett férfi teniszező gyerekkori barátjával, Nagy Péterrel készül, valamint a válogatottnál is dolgozó Palágyi Miklóssal. „Az év elejét velük csinálom meg, de utána lehet, hogy leszerződök egy edzővel, ez az eredményektől függ” – jelentette ki Fucsovics Márton, aki 2023-ban a legjobb ötvenbe szeretne visszakerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik