Sport

Arcul csapta saját játékosait a román kézilabdaelnök

Áll a bál a román kézilabdázásban: a játékosok dühöngnek, a szurkolók pedig petíciót indítottak a szövetség elnökének lemondása érdekében.

Arról korábban a 24.hu is beszámolt, hogy a Montenegró elleni 35-34-es vereséget követően a románok sztárja, Cristina Neagu úgy érezte, a bírók végig az ellenfélnek kedveztek.

„Románia több tiszteletet érdemel. És én is. Ami kedden történt, az túlmegy a fair playen és a tiszteleten, azokon az értékeken, amiket olyan sokra tartok a kézilabdában. Ez egy szomorú pillanat a kézilabdázás számára” – írta akkor Facebook-oldalán Neagu.

A szerdai, Németország elleni mérkőzés kezdete előtt a játékosok tiltakozni akartak, és „Tiszteld a munkánkat!” feliratú pólóban akartak pályára lépni, végül letettek róla, mert attól féltek, az EHF eltiltja a válogatottat.

A meccset végül a németek 32-28-ra megnyerték, Románia pedig a magyarok mögött, a 12. helyen zárta a tornát.

Csütörtökön azonban jött az arculcsapás a Román Kézilabda Szövetség elnöke, Constantin Din részéről, aki nem állt ki a lányok mellett, sőt…

Kijelenthetem, hogy elég jó vagyok a játékvezetésben. Szerintem nem beszélhetünk lopásról.

Aki újra tudja elemezni a Montenegró elleni mérkőzést, látni fogja, hogy a hibák kiegyensúlyozottan oszlottak meg. Ha azt szeretné, hogy objektív és releváns véleményt adjak, azt kell mondanom, többet tévedtek a javunkra. Ez a valóság” – idézte a sportvezetőt a Eurosport.ro portál.

A román kézilabda legnagyobb közössége, a Handbal Feminin Facebook-oldala petíciót indított a szövetség elnökének lemondását követelve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik