Sport

„Románia több tiszteletet érdemel” – a kézi-Eb-k legjobb góllövője nagyon kiakadt a bírókra

SAVO PRELEVIC / AFP
SAVO PRELEVIC / AFP

Montenegró 35-34-re győzött Románia ellen a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, és ezzel az utolsó fordulótól függetlenül bejutott az elődöntőbe.

A szkopjei meccsen a lelátón hatalmas fölényben voltak a montenegrói drukkerek, de a románok sztárja, Cristina Neagu úgy érezte, a pályán a bírók is az ellenfélnek kedveznek. A meccs hajrájában nem is bírta idegekkel a román átlövő, és egy Montenegrónak megítélt hétméteres után dühösen kikelt a bírók ellen, akik román oldalon 12 percnyi kiállítást osztottak ki, míg a montenegróiak hat percet játszottak egy emberrel kevesebben.

Románia több tiszteletet érdemel. És én is. Ami kedden történt, az túlmegy a fair playen és a tiszteleten, azokon az értékeken, amiket olyan sokra tartok a kézilabdában. Ez egy szomorú pillanat a kézilabdázás számára

– írta a Facebook-oldalán Neagu.

Aki 16 lövésből 9 gólt szerzett, és immár 296 gólja van az Eb-ken, ezzel ő vezeti a férfi-női összesített örökranglistát.

Montenegró mellett a minden meccsét megnyerő Franciaország jutott elődöntőbe a középdöntő II. csoportjából. A románok két pontjukkal a csoport utolsó helyén állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik