Sport

A kézikapitány az eddigi Eb-szereplésről: Most a közhelyek nem segítenek

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Két mérkőzést már lejátszott a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon: Svájc ellen még sikerült hozni a kötelező győzelmet, de a horvátoktól gyenge játékkal 21-18-ra kikapott Golovin Vlagyimir csapata. A lehetséges okokról az M4-nek nyilatkozott a szövetségi kapitány, és nem festett le túl biztató képet.

“Ez egy összetett probléma, az elemzők, a védekezés, a támadás és az egyéni teljesítmények sem voltak jók.

A saját magunkkal szemben felállított elvárások gátolnak meg minket, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. Ezeken túl kell lépnünk, és minden sokkal egyszerűbb lesz. Jelenleg nem tudok olyan játékost megnevezni, aki nem a tudása alatt teljesítene.

Ha egy-két ember lenne formán kívül, azon tudnánk változtatni, de amikor mindenkiből hiányzik a magabiztosság, akkor nagyon nehéz” – mondta a kapitány.

Klujber Katrintól mindenki sokat vár, a horvátok ellen viszont ő sem tudott segíteni a csapaton, csalódottan értékelt a lefújás után és el is sírta magát. Vele kapcsolatban azt mondta Golovin, hogy a kézilabda csapatsport, egy ember nem nyerheti meg a meccset, és van olyan, hogy valakinek nem megy, olyankor kéne a többieknek besegíteni, akár a kispadról beszállva is, de a mérkőzésbe beszállok sem tudnak egyelőre pluszt hozzátenni a játékhoz.

„A vasárnapi mérkőzésen Szemerei Zsófi segített, amikor kétszer egymás után védett, úgy éreztük, fel tudunk zárkózni a horvátokhoz, de jöttek a hibák, és a második félidőben is az eredmény után futottunk. Olyan érzésünk volt, hogy nincs esélyünk utolérni őket” – értékelt Golovin.

Kedden az Eb-győzelemre is esélyes Norvégia lesz az ellenfél, Golovin szerint felkészülnek rájuk, de most az a legfontosabb, hogy a játékosok eszébe jusson: még mindig tudnak kézilabdázni.

Most a közhelyek nem segítenek, olyat nem érdemes mondani, hogy felejtsünk és menjünk előre. Elemezni kell, és egyesével kijavítani a problémákat, még ha nincs is sok időnk erre.

A horvátok elleni vereség ellenére a magyar válogatott továbbjut a csoportjából, a középdöntőben a Svédország, Dánia, Szlovénia, Szerbia négyesből továbblépő három csapattal találkozik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik