Sport

Kézi-Eb: „Egyáltalán nem tudtuk megoldani, amit megbeszéltünk”

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Túlpörögtek, túlizgulták, emiatt görcsössé váltak, ezzel magyarázta a magyar női kézilabda-válogatott néhány játékosa azt, hogy egy gyenge első félidőt követően sikerült csak felállni, és végül 33-28-ra nyerni a Svájc elleni Európa-bajnoki nyitányon.

„Örülök a győzelemnek, a hajrában tudtunk dominálni. Svájc nagyon kemény ellenfél volt, de az elején talán nem is vettük komolyan. A beállós játékát gyakorlatilag egész meccsen nem tudtuk megoldani, pedig készültünk rá” – nyilatkozta Vámos Petra az M4 Sportnak.

Az irányító azt mondta, a második félidő elején úgy érezte, hogy olyan lendülettel jött ki a csapat az öltözőből, mint a románok elleni felkészülési mérkőzésen.

„A 7 a 6 elleni játékukat meg tudtuk oldani, és az üres kapus gólok önbizalmat adtak. Ami engem illet, éreztem, hogy van bennem erő és tudok segíteni.”

Márton Gréta úgy fogalmazott, számítottak arra, hogy az első mérkőzés speciális és kemény lesz.

Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert az utolsó tíz percben tudtunk egy nagyobbat fordítani. A félidőben próbáltuk rendezni a sorokat, mert voltak kaotikus jelenetek a meccsen belül.

A csapatkapitány Hornyák Dóra szerint azért sikerült gyengébbre az első félidő, mert túl görcsösek voltak, izgultak, nagyon meg akarták mutatni, mire képesek.

„Semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit előzetesen megbeszéltünk. Aztán a szünetben kicsit lenyugodtunk, és onnantól, ahogy a védekezés elindult jó irányba, már a támadójáték is jobb lett.”

Győri-Lukács Viktória azt mondta, az első 30 percben meg voltak szeppenve, de a második félidőre megérkeztek az Eb-re.

A meccs legjobbjának választott Klujber Katrin elárulta, nem számítottak könnyű mérkőzésre, de arra sem, hogy így alakul az első félidő, amelyet túlpörögtek, emiatt görcsössé váltak.

Hiába videóztunk sokat, védekezésben egyáltalán nem tudtuk megoldani, amit megbeszéltünk, támadásban pedig nem volt szerencsénk. A második félidőben már sokkal gyorsabb volt a támadójátékunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik