Sport

Világbajnokot igazolt le tartalékpilótának a Forma-1-es csapat

Dirk Waem / Belga Mag via AFP
Dirk Waem / Belga Mag via AFP

November 1-jén, kedden a Forma-1-ben szereplő Aston Martin bejelentette, hogy 2023-ban Stoffel Vandoorne lesz az egyik tartalékpilótája. A 30 éves belga nem lesz újonc a sorozatban, 2016-ban beugróként szerzett pontot a McLarennek, majd a következő két évet végigversenyezte, ám nem alkotott maradandót, összesen 25 pontot szerzett, a hetedik helynél előrébb egyszer sem végzett.

A Formula-E-ben folytatta karrierjét, ahol a 2021-2022-es szezonban ő volt a világbajnok, úgy is magabiztosan végzett az élen, hogy mindössze egy futamot nyert – ugyanakkor csak egy versenyhétvégén nem szerzett pontot.

Vandoorne leszerződtetése után beindultak a találgatások, ugyanis az Aston Martin másik tesztpilótája Felipe Drugovich lesz. Idén Nico Hülkenberg segítette a csapatot, Sebastian Vettel betegsége miatt két futamon rajthoz is állt.

A két igazolás miatt ugyanakkor a német alighanem elhagyja a csapatot. Az F1-ben 181 futamon indult, 35 éves Hülkenberg a hírek szerint tárgyalásban van a Haasszal, ahol még nem döntötték el, ki legyen Kevin Magnussen csapattársa jövőre. Jelenleg Mick Schumacher erősíti a csapatot.

A Williamsnél van még egy szabad hely, de ott abban bíznak, hogy az amerikai Logan Sergeant kellő pontot szerez a Forma-2 Abu-dzabi záróhétvégéjén ahhoz, hogy megkapja a szuperlicencet, ami a királykategóriában való induláshoz szükséges.

Kapcsolódó
Hamilton: Megmosolyogtat Alonso beszólása
A spanyol klasszis azt mondta, az ő szemében többet ér Verstappen két vb-címe, mint Hamilton hét vb-győzelme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik