Sport

Visszatér a frontról az ukrán bokszoló, hogy újra ringbe léphessen

Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images
Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images

Vaszil Lomacsenko, az ukránok kétszeres olimpiai bajnoka szombaton ismét profi ökölvívógálán lép kötelek közé.

Az amatőrök között világbajnok (2009, 2011) és Európa-bajnok (2008) Lomacsenko februárban szerette volna visszaszerezni profi világbajnoki öveit, azonban az Oroszország elleni háború miatt katonának jelentkezett. Az ukrajnai frontról azonban hazatér egy mérkőzésre Jamaine Ortiz ellen.

„A bokszban fizikailag és mentálisan is fel kell tudni mérni a veszélyt. Amikor a ringben állsz, folyamatosan résen kell lenni, hogy megvédd magad. Persze a ring össze sem hasonlítható azzal, amikor valaki a csatatéren van, és rakéták vagy golyók repkednek felette”

– közölte az ukrán ökölvívó.

Lomacsenko elmondása szerint a harctereken ukrán szempontból javult a helyzet, ezért úgy érezze, hogy folytatja profi karrierjét, és büszkén képviseli majd hazáját, ezzel is felhívva az emberek figyelmét a háborúra.

Minden alkalommal, amikor küzdelem vár rám, az országomat képviselem. Ez egy újabb lehetőség, hogy megmutassam a világnak, ki vagyok én, és egyben felhívjam a figyelmet Ukrajnára.

Lomacsenko profiként 18 mérkőzéséből 16 találkozót nyert meg és kétszer kikapott. Az ukrán ökölvívó szombati ellenfele a New York-i Madison Square Gardenben a veretlen amerikai Jamaine Ortiz lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik