Sport

„Igazságot akarunk a lányunknak!” – még mindig az ítéletre várnak a halálra késelt futónő szülei

Serhat Cagdas / Anadolu Agency via AFP
Serhat Cagdas / Anadolu Agency via AFP

Egy éve szörnyű tragédia rázta meg a kenyai atlétikát: 2021. október 13-án halálra késelték otthonában a kétszeres világbajnoki bronzérmes futónőt, Agnes Tiropot.

Kapcsolódó
Meghalt a britek első Tour-legendája
Brian Robinson két szakaszt is nyert a francia körversenyen.

A gyilkosságot a gyanú szerint a férje, Emmanuel Rotich követte el, aki előbb sírva hívta fel a családot és kérte, hogy bocsássanak meg a tettért, majd menekülni kezdett, és végül Mombasa közelében egy teherautóval ütközve fogták el.

A férj azonban azóta is tagadja a vádakat, és ugyan a gyilkosság fő gyanúsítottjaként azóta is börtönben van, ítélet még nem született.

Egy évvel Tirop meggyilkolása után szülei, Vincent és Dinah még mindig kétségbeesetten várnak az igazságszolgáltatásra, és arra, hogy Rotich végre bíróság elé álljon.

„Nagyon sok fájdalmat és szomorúságot élek át minden egyes nap, amióta meggyilkolták” – nyilatkozta a megtört édesanya a BBC-nek. Az édesapa Vincent nem érti, miért halad ilyen lassan az ügy.

„Minden alkalommal, amikor részt veszünk a bíróságon, kiderül, hogy az csak egy újabb meghallgatás. Folyamatosan azt mondják, jöjjünk vissza a következő hónapban. Néha a bíró nem elérhető, és nem tudom, miért. Az idő pedig csak telik, már eltelt egy év, és nem sok előrelépés történt. Az ügyvédtől azt hallottuk, hogy a következő időpont november 11-én lesz.

Nem értjük, miért tart ilyen sokáig, igazságot akarunk a lányunknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik