Sport

Luis Suárez nyomában: megharapta ellenfelét, 12 meccsre eltiltották a női rögbist

Marty MELVILLE / AFP
Marty MELVILLE / AFP

Már a negyeddöntőknél jár a női rögbi-világbajnokság, amelyet a koronavírus-járvány miatt 2021 helyett idén október 8-a és november 12-e között rendeznek meg Új-Zélandon. A legjobb nyolc közé bejutott Olaszország is, amely a B csoportban ugyan kikapott Kanadától (12-22), de legyőzte az Egyesült Államokat (22-10) és Japánt (21-8).

Kapcsolódó
Bűnösnek vallotta magát, elutasították a droggal elkapott kosaras fellebbezését
A kétszeres olimpiai bajnok Brittney Griner kilenc évig marad orosz börtönben.

Utóbbi mérkőzést azonban egy incidens megzavarta, az olaszok játékosa, Sara Tounesi a játék hevében megharapta ellenfelét. A fegyelmi bizottság kedden döntött, és 12 meccsről eltiltotta a 27 éves játékost.

A bizottság megvizsgált minden bizonyítékot, beleértve az incidensről készült videofelvételeket is és arra a következtetésre jutott, hogy a játékos valóban megharapta ellenfelét. Ezért a bizottság úgy döntött, hogy a 12 mérkőzésre eltiltja

olvasható a közleményben.

Tounesinek két napja van fellebbezni a döntés ellen, de a jelenlegi állás szerint kihagyja az olaszok Franciaország elleni, szombati negyeddöntőjét.

A leghíresebb harapós sportoló, az uruguayi csatár, Luis Suárez, aki háromszor is megcselekedte ezt.

Először 2010-ben, az Ajax játékosaként az eindhoveni Otman Bakkal vállába harapott, ez hétmeccses eltiltást ért. Három évvel később a Liverpool játékosaként a Chelsea szerb védőjébe, Branislav Ivanovicba mart, akkor tíz mérkőzésre tiltották el. A leghíresebb eset azonban kétségkívül a 2014-es világbajnokságon történt, amikor az olasz Giorgio Chiellinit harapta meg, ez az eset azonban büntetlen maradt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik