Sport

Komoly veszteség érte az Eb-re készülő norvég női kéziválogatottat

Pau BARRENA / AFP
Pau BARRENA / AFP

A Norvég Kézilabda Szövetség közleményt adott ki, amelyben azt írja, a Győri Audi ETO játékosa, Veronica Kristiansen egészségügyi okok miatt nem lesz ott az Európa-bajnokságra készülő keretben, amikor a válogatott november elején Szlovéniába utazik.

„Minden rendben van velem, de most szükségessé vált, hogy a kézilabda Eb előtt előtérbe helyezzük ezt az orvosi eljárást. Ha eljön az ideje, készen állok arra, hogy újra csatlakozzam a csapathoz.

Még mindig nagyon motivált vagyok, hogy a válogatottban játsszak

– nyilatkozta a 32 éves klasszis.

Amíg a Győri ETO hivatalos közleménye szerint Kristiansen biztosan nem lesz ott a szűkebb norvég keretben, addig a hazai szövetség azt írta, nem kizárt, hogy az Európa-bajnokság későbbi szakaszában ismét elérhetővé válhat.

„Természetes, hogy a sport időnként második prioritást kap” – nyilatkozta Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány, aki hozzátette, a válogatott ajtaját nyitva tartja.

A keretből biztosan hiányzik majd Camilla Herrem, Kari Brattset Dale és Sanna Solberg-Isaksen is, a múlt heti Golden League-en nagyszerűen kézilabdázó Kristiansent állítólag a Molde balátlövője, Thale Rushfeldt Deila helyettesítheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik