Sport lineup

Brutálisan kiütötte csapattársát a négyszeres NBA-bajnok kosaras

Noah Graham / NBAE / Getty Images
Noah Graham / NBAE / Getty Images

Csütörtöki hír volt az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban, hogy a címvédő Golden State Warriors egyik legfontosabb játékosa, Draymond Green bocsánatot kért egy incidens miatt, ami közre és Jordan Poole között történt a csapat edzésén, és amely során az ESPN szerint egy ütés is elcsattant. Az általános igazgató, Bob Myers azzal kommentálta az esetet, hogy bár nem örülnek neki, összetűzések vannak, Green nyíltan elnézést kért az öltözőben, az pedig, hogy milyen büntetést kap ezek után, az a klub belügye.

A TMZ ugyanakkor megszerezte a felvételt a történtekről, ami sokkal durvább képet fest le, mint amit eddig gondoltunk.

Kapcsolódó
„Ez az eredmény nem volt méltó a kék mezhez” – levélben kértek bocsánatot a szegedi kézisek a súlyos BL-zakóért
A szurkolók közül nem mindenki fogadta ezt jól. Négyből négy vereséggel áll eddig a magyar bajnok a csoportkörben.

Ezen az látszik, hogy az egymás közti játék közében Green és Poole egymáshoz beszélnek, majd amikor előbbi belemászik csapattársa arcába, az két kézzel ellöki. Itt vége lehetett volna, de Green erre teljes erőből behúzott egyet Poole-nak, aki eldőlt, ekkor léptek közbe a csapattársak.

Semmi sem indokolta a helyzetet

– magyarázta az eset kapcsán a GSW irányítójas, Steph Curry, ugyanis a sajtóban az is elterjedt, hogy Poole hozzáállása nem volt megfelelő a GSW edzőtáborában.

A 32 éves, a liga egyik legsokoldalúbb játékosának tartott Green 2012 óta erősíti Golden State-et, négy bajnoki címet nyert a csapattal, 2017-ben megválasztották az év védőjátékosának. A 23 éves Poole-t 2019-ben draftolta le a Warriors, mérkőzésenként 17 pontot átlagolva segítette bajnoki gyűrűhöz csapatát az előző szezon rájátszásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik