Sport

Szexuális zaklatásnak voltak kitéve a kézisek, minden nap a túlélésről szólt

Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Amióta a német női kézilabda-válogatott két játékosa, az irányító Mia Zschocke és a jobbszélső Amelie Berger bejelentette, távozni akar a Borussia Dortmundtól, majd a szerződésbontási kérelem benyújtásával egy időben egy, az erőszakkal és visszaélésekkel foglalkozó független szervezethez fordultak, forrong a helyi kézilabda.

Kapcsolódó
„Meleg vagyok és nagyon boldog” – nem titkolózik tovább a kézilabdázó
Lucas Krzikalla a kézilabda Bundesliga és a német csapatsportok első aktív sportolója, aki bevallotta másságát.

A klub előbb menesztette André Fuhr edzőt, majd két nappal később, szeptember 21-én a Német Kézilabda Szövetség is bejelentette, hogy a továbbiakban nem a szakember vezeti a továbbiakban az U19-es válogatott vezetését.

A Daniasport.hu összeszedte, mit lehet tudni arról a klubról, ahol a félelem volt az úr, és az edző úgy tarthatta lelki terrorban a játékosokat, hogy a vezetés ezt nem vette észre.

A korábbi balszélső, Jackie Moreno azt mondta, álmai váltak valóra a dortmundi szerződéssel, de aztán minden pokollá változott.

Minden nap a túlélésről szólt

– nyilatkozta, és nem értette, hogy a klub vezetői miért nem látták, hogy valami nincs rendben. Már legalább az árulkodó lehetett volna, hogy minden évben tíz lány távozott, sokan pszichológushoz jártak, ketten pedig ideiglenesen be is fejezték a kézilabdát.

Kapcsolódó
Centiken múlhatott a kézilabdakapus élete
Egy északmacedón bajnoki második félidejében eldőlt a kapu.

„Szélsőséges pszichológiai terrorban és olyan pusztító környezetben dolgoztunk, ahol az embereknek egyáltalán nem volt szabad kinyitniuk a szájukat. Ha igen, rosszul bántak veled. Még szabadidőnkben is irányítottak minket, úgy éreztem, elvesztem önmagam. Soha nem féltem ennyire kimondani a véleményemet. Szexuális zaklatásnak voltunk kitéve.

Furh azt írta egy csapattársamnak, hogy nekem van a legszebb fenekem. Ilyet egy edzőnek nem szabadna mondania.

A válogatott kapus, Clara Monti Danielsson 2020-2021-ben védett a német csapatban, de amint lehetett, távozott. Úgy fogalmazott, addig sohasem tapasztalta, hogy ennyi játékos így kimerüljön mentálisan.

Fuhr ügyvédje nem kommentálta a nyilatkozatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik