Sport

A Fradi óriási meccsen legyőzte a Borussia Dortmundot

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14. fordulójában a Ferencváros hazai pályán fogadta a német Borussia Dortmundot. Az első félidőben Elek Gábor együttese 0-2-vel kezdett, ám hamar elkapták a fonalat, és a 11. percben már 5-4-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A Fradi 9-6-ra, majd 10-7-re is elhúzott, ám a Dortmund az első 30 perc végére 12-11-re felzárkózott.

A második félidő is hasonló forgatókönyv szerint zajlott 2-3 gólos hazai vezetést követően a 49. percben fordítottak, majd a 47. percben már két góllal vezette a vendégek (17-19). Ám előbb Zácsik óriási, majd Bölk kapufás góljával egyenlített a Fradi. Egy gólváltást követően az 57. percben Stolle fordult le a védőjéről, és a hazaiak megfordították a meccset (21-20). A hajrában előbb Márton, majd Szucsánszky biztosította be a győzelmet (23-21).

A siker azt jelenti, hogy ha a Brest–Rosztov-Don mérkőzésen a Brest nyer, úgy az FTC a második helyen végez a csoportban, és egyből bejut a nyolc közé. Ha döntetlen vagy orosz győzelem születik, akkor a csoportharmadik helyen végez a magyar bajnok, és rájátszással juthat a középdöntőbe.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 14. FORDULÓ,A-CSOPORT

FTC-Rail Cargo Hungaria–Borussia Dortmund (német) 23–21 (12–11)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik