Sport

Mayweather a második menetben intézte el az MMA-st, aztán felmarkolta a 200 millió dollárt

Philip FONG / AFP
Philip FONG / AFP

A profi bokszban korábban öt súlycsoportban is világbajnok amerikai Floyd Mayweather Jr. technikai kiütéssel nyert Aszakura Mikuru japán MMA-s ellen az összecsapáson, amelyet a Tokióhoz közeli Szaitama Szuper Arénában rendeztek meg.

Mayweather a három menetesre kiírt bemutató mérkőzés második három percében zárta le a meccset egy fejre mért ütéssel, és gyűjtötte be negyedik ilyen fellépésén negyedik győzelmét is azóta, hogy 2017-ben visszavonult a profi ökölvívástól, mind az ötven addigi meccsén megnyerve.

A 45 éves amerikai becslések szerint mintegy 200 millió dollárt kapott garantált pénzdíjként a mostani bemutatóért, és további jelentős összegekre számíthat még a fizetős televíziók közvetítéseiből befolyó pénzekből.

A 30 éves japán, akinek ez volt az első meccse profi bokszolóként, ketrecharcosként 16 győzelmet aratott és három vereséget szenvedett.

A hatalmas pénzdíjakért bokszoló, ezért Moneymakernek (Pénzcsináló) is becézett Mayweather a vasárnapi mérkőzést megelőzően arról beszélt, hogy nincs szüksége pénzre, a bemutatókat azért vállalja, hogy utazzon és új emberekkel ismerkedjen meg. Ezzel együtt ő minden idők legjobban fizetett bokszolója, a Forbes amerikai gazdasági magazinnál több alkalommal is vezette már a legtöbbet kereső profi sportolók világranglistáját.

Legutóbb pedig megpendítette, hogy szívesen megmérkőzne ismét Conor McGregorral, aki azonban nem lelkesedik a visszavágóért.

Kapcsolódó
Bedobták a Mayweather-McGregor visszavágó ötletét, de csak az egyik fél lelkes
Pedig Mayweather már arról beszél, mennyi pénzt ajánlottak neki. Kilenc számjegyről volt szó – dollárban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik