Sport

Az év leginkább várt bokszmeccsén sérültre verte a kézfejét a győztes

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban négy szervezet világbajnoki címéért (WBC, WBO, WBA, IBF) bunyózott a 32 éves mexikói Saul „Canelo” Álvarez (57–2–2, 39 KO–TKO) és a 40 esztendős kazah Gennagyij Golovkin (42–1–1, 37).

A Las Vegasban rendezett nagyközépsúlyú találkozó a két ökölvívó egymás elleni harmadik mérkőzése volt, korábban egyszer 2017. szeptemberében a bírák döntetlenre hozták ki aóa meccset, ami botrányt szült. Egy évvel később Álvarez győzött megosztott pontozással, és ezúttal mexikói még simábban, egyhangú döntéssel (116-112, 115-113 x2) győzte le kazah ellenfelét.

A Las Vegas-i trilógia harmadik találkozója után kiderült, Álvarez sérülten bunyózta végig a meccset. Győztes nyilatkozatában elárulta, a bal kezében olyan fájdalmat érez, hogy egy poharat sem tud felemelni, és mindenképpen műteni kell.


Canelo közvetlenül a meccs után a ringben úgy megköszömnte a mérkőzést ellenfelének: „Nagyon köszönöm barátom. Köszönök mindent. Három jó küzdelmet adtunk a szurkolóknak, és köszönünk mindent, rendben.”

Amikor a bokszlegendák a ring közepén ölelkeztek, a 40 éves Golovkin végtelenül sportszerűen egyetértett Canelóval: “Szeretnék kezet fogni Canelóval, gratulálok neki. A fickó egy igazi harcos, és ha ezt nem érted, nem értesz semmit.”

A profi boksszal foglalkozó portálok kiemelték azt is, hogy a mérkőzésért Álvarezt garantált honoráriumként 45 millió dollárt (18,3 milliárd forint) vett fel, míg Golovkin 20 millió dollárt vághat zsebre – szóval minden szempontból érthető a mindkét oldali elégedettség.

Ráaádásul ehhez az összeghez jön még a fizetős televízióktól befolyó pénz. A felek közötti boksztrilógia korábbi első mérkőzésével összességében a mexikói 35, a kazah 25 millió dollárt keresett, a második csatájukért pedig 30, illetve 20 millió dollár ütötte a markukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik