Sport

Politikai támadást sejt a háttérben az eltiltott sportvezető

Andy Buchanan / AFP
Andy Buchanan / AFP
A vizes sportágak nemzetközi szövetsége (FINA) ideiglenes eltiltással sújtotta Paolo Barellit, az európai szövetség (LEN) korábbi elnökét.

A FINA közölte, hogy a felfüggesztés azonnali hatályú, de konkrétan nem részletezte az olasz sportvezető elleni vádakat. Barelli tíz évig volt a LEN elnöke, idén februárban azonban helyére a portugál Antonio José Silvát választották meg – idézte az MTI az Insidethegames.biz portált. Ideiglenes eltiltása azt jelenti, hogy nem láthatja el az olasz szövetség elnöki tisztét.

Kapcsolódó
„Súlyos, maradandó károkat okozhatott volna, ha nem műtenek meg időben” – nehéz időszakon van túl a magyar úszónő
Burián Kata azt mondja, a műtét után két hónapig tíz felülést sem tudott megcsinálni.

„Paolo Barelli ideiglenes felfüggesztése mindaddig érvényben marad, amíg a FINA etikai testülete minden folyamatban lévő ügyet meg nem old” – idézte a FINA közleményét a portál, amelynek feltételezése szerint pénzügyi problémák állhatnak az olasz exelnök félreállítása mögött.

Barelli tagadja, hogy bármilyen szabálysértést elkövetett volna.

„Nagy meglepetéssel és zavartan értesültem a FINA honlapjáról az ideiglenes felfüggesztésemről. Svájci ügyvédem, Etienne Campiche azt mondta, ez a döntés sok szempontból szürreális.

Egyáltalán nem foglalkozik az érveinkkel, nem ad magyarázatot a felfüggesztés mértékére, és lábbal tiporja a meghallgatáshoz való legalapvetőbb jogot.

A SwimSwam szerint Barellit három különböző ügyben elkövetett állítólagos jogsértések, köztük a FINA alkotmányának és etikai kódexének többszörös szabálysértése miatt függesztették fel.

„Úgy gondolom, hogy ezt az eljárást néhány, már rágalmazásért elítélt újságcikk ihlette. De választások előtt állunk, így a politikai szerepem elleni támadás gyanúja is felmerül” – folytatta Barelli, aki a Forza Italia párt tagjaként szeretne bekerülni az olasz szenátusba.

A választást szeptember 25-én rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik