Sport

„Amikor ezekkel a csapatokkal játsszunk, a mi részünkről több a respekt, még kisfiúk vagyunk”

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 78–74-re kikapott Franciaországtól a Kölnben zajló Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó
A törökök azt állítják, rendőrök támadtak az Eb-meccs után az NBA-ben szereplő kosarasukra
A grúziai balhé után azzal fenyegetőznek, hogy hazautaznak az Eb-ről.

A válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan a mérkőzés után arról beszélt, hogy túlságosan tisztelte ellenfelét a csapata, így egy nyerhető mérkőzésen kapott ki Magyarország.

„Ez volt a harmadik meccs zsinórban, és látszik, hogy mi még kisfiúk vagyunk. A mai meccsen is úgy gondolom, hogy egy sima győzelem kellett volna, ahogyan a bosnyákok ellen a félidőben inkább 10 ponttal kellett volna vezetni. Nem vagyok paranioás, nagyon jól tudom, hogy működnek ezek a dolgok, a rendszer.

Amikor ezekkel a csapatokkal játsszunk, a mi részünkről több a respekt, ők kevésbé tiszteknek minket, ezért felmerül az utolsó két meccs folyamán, hogy melyik irányba megyünk

mondta Ivkovics az M4 Sportnak.

A mérkőzés folyamán megsérült a magyar csapat legjobbja, Hanga Ádám, akinek a combhajító izma húzódott meg. A Real Madrid játékosa szerint már nem is tud többször pályára lépni az Eb-n.

„Sajnos Ádámnak a sérülése kiújult. Az a baj, hogy az embert viszi előre a szíve, nem pedig az agya, én pedig beadtam a derekamat, hogy ma játsszon. Elvileg ellene voltam, csak az a helyzet alakult ki, hogy az ember néha hallgat a játékosokra”

– nyilatkozott erről a szövetségi kapitány.

A magyar csapat kedden 17.15-kor találkozik Litvániával, majd szerdán 20.30-kor zárul a csoportkör a hazaiak ellen. Ezek már tét nélküli meccsek lesznek, mivel az Ivkovics-csapat két győzelem esetén sem juthat tovább a nyolcaddöntőbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik