Sport

„Amikor az NBA-játékosok nem voltak pályán, pariban voltunk”

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A magyar férfi kosárlabda-válogatott sima, 103-88-as vereséget szenvedett a címvédő szlovén csapattól az Európa-bajnokság kölni csoportjának a második fordulójában.

Kapcsolódó
Egy NBA-klasszis és a 18-2-es rajt megpecsételte a kosárválogatott sorsát
Rossz kezdéssel, közel harmincpontos hátrányról állt fel a magyar csapat.

„Amikor az NBA-játékosok nem voltak pályán, pariban voltunk a szlovénokkal. Tanulunk ebből a meccsből is, próbáljuk a folytatásban is legjobbunkat nyújtani. A lényeg, hogy nem szabad megállnunk, és fizikailag fejlődnünk kell” – idézte az MTI Ivkovics Sztojan szövetségi kapitányt.

Váradi Benedek kiemelte, hogy az Eb-n mindennap nehéz ellenfelekkel szállnak szembe.

Nehéz menetelésben vagyunk, most kicsit a novemberi világbajnoki selejtezőkre is gyakoroltunk. Öröm volt olyan őstehetség ellen játszani, mint Luka Doncic

– jelentette ki a litván Rytas Vilnius légiósa.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FIBA EuroBasket (@eurobasket) által megosztott bejegyzés

Doncic szerepét méltatta Zoran Dragic, a Cedevita Olimpija játékosa is.

„Élvezzük a játékát, mert nagyon fontos része a válogatottunknak. Tudjuk, hány embert húz magára, hogy egyedül maradjunk. Szinte családi kötelék van közöttünk, mert 7-8 éve együtt vagyunk és kompakt válogatottat alkotunk” – mondta a kilenc pontig jutott kosaras.

„Jól és komolyan álltunk a meccshez, az első negyedben odatettük a nagy különbséget, a meccs hátra lévő részében pedig néhány játékost pihentetni is tudtunk” – tette hozzá Jaka Blazic, a török Bahcesehir játékosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik