Sport

Térdműtétje miatt nem tud pénzt gyűjteni az éhezőknek az olimpiai bajnok

Chris Hyde / Getty Images for GOLDOC
Chris Hyde / Getty Images for GOLDOC
Nagy terveket szőtt a kanadaiak olimpiai és rövidpályás világbajnok úszója, Penny Oleksiak, aki a medencében aratott sikerek mellett a jótékonykodás terén is élharcosnak számít.

A 22 éves sportoló hat éve robbant be igazán, Rióban ő lett az első kanadai, aki négy érmet nyert ugyanazon a nyári olimpián, és miután megnyerte a 100 méteres gyorsúszást, ő lett az ország legfiatalabb olimpiai bajnoka. Azt is elmondhatja magáról, hogy ő lett az első olyan sportoló, aki a 2000-es években született és olimpiai aranyat szerzett egyéni számban.

Kapcsolódó
Ezen a nyáron nincs ellenfele a szenzációsan versenyző magyar úszónak
Molnár Dóra a négy junior Eb-arany után második elsőségét szerezte a juniorvébén.

Öt évvel később további három érmet nyert Tokióban, így már egy arany, két ezüst és négy bronz a mérlege, ezzel ő a legeredményesebb kanadai sportoló, megelőzve Cindy Klassent (gyorskorcsolya) és Clara Hughest (gyorskorcsolya, országúti kerékpár), akik hat-hat éremig jutottak.

Az idei budapesti vébén a gyors- és a vegyesváltóval is ezüstérmet nyert klasszis azt tervezte, hogy eljut Afrikába és a Kilimandzsáró megmászásával szerez pénzt az éhezők megsegítésére

Azonban tervét keresztülhúzta egy sérülés: a közelmúltban meniszkuszszakadást szenvedett, és a porcműtét után hosszú felépülés vár rá.

„A felépülési folyamat valószínűleg a leghosszabb és legnehezebb lesz, amellyel eddig szembe kellett néznem. Ezt az időt azonban arra fogom használni, hogy megerősödjek” – írta Instagram-posztjában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

penny oleksiak (@typicalpen) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik