Sport

Olyan jól érezte magát a magyar atléta, mint még soha, mégis lemaradt a döntőről

M4
M4

Szögi István a futamában 12. helyen zárt, így nem jutott döntőbe férfi 1500 méteren a hétfőn kezdődött atlétikai Európa-bajnokságon.

A müncheni versenyen a 26 éves versenyző az utolsó körig jól tartotta magát és az élbolyban haladt, ekkor azonban egy tempóváltás után visszaesett a mezőny közepébe, versenytársai „bezárták”, így végül a célba érkezők között az utolsó előtti, 12. helyet szerezte meg 3:44.20 perces idővel. Összesítésben Szögi a 23. lett, írja tudósításában az MTI.

Nem tudom, mi történt az utolsó 300 méteren, mert az elmúlt napokban olyan jól éreztem magam, mint még korábban soha

– értékelt a futás után az M4 Sportnak Szögi.

Kapcsolódó
Őrület az Eb-n, sprintelve futott be a célba a maratoni végén
Mivel a német Richard Ringer mutatta be ezt a bravúrt, a müncheni közönség extázisba került.

A futó elmondta, az első elődöntő végeredményét látva döntött úgy, hogy az élre áll, mert úgy érezte, benne van az az idő, ami a fináléhoz kell.

„Tudtam, hogy képes vagyok rá, ezért csináltam, amit kellett, de nem bírtam ki a végét. Addig úgy éreztem, ura vagyok a helyzetnek, éppen ezért nehéz lesz feldolgoznom, hogy hiába éreztem úgy, elég erős vagyok a döntőhöz, nem tudtam megcsinálni” – fogalmazott Szögi István.

Az esti program másik magyarja sem jutott tovább: a hármasugró Galambos Tibor a selejtezőben kiesett, miután a 30 éves versenyző nem tudott érvényes kísérletet bemutatni, háromszor is belépett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik