Sport

A vébén még Hosszú Katinka vigasztalta, az Eb-n már le is győzte őt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Hiába úszta a 4. legjobb időt, mégsem jutott döntőbe Hosszú Katinka 400 vegyesen a római Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó
Nagyszerű hajrával újabb érem az úszó Európa-bajnokságon
Molnár Dóra bronzérmes lett 200 háton.

Az előfutamok közül az elsőt Jakabos Zsuzsanna nyerte meg, ezért világossá vált, hogy Hosszú és Mihályvári-Farkas Viktória közül csak egyikük juthatott tovább, ugyanis egy nemzet tagjai közül maximum ketten döntőzhetnek. Meglepetésre a 18 éves úszó futamgyőztesként zárt, vagyis kiejtette a másodikként célba érő háromszoros olimpiai bajnokot.

Bizonyítani akartam magamnak és úgy jöttünk ki az Eb-re az edzőmmel, hogy fel vagyunk készülve. Jobb lett az időm, mint a vébén. Szerintem ebben még van

– mondta Mihályvári-Farkas az előfutamát követően.

Kapcsolódó
Elsírta magát a fiatal magyar úszó, Hosszú Katinka vigasztalta
Mihályvári-Farkas Viktória idén a legjobb idejét úszta 400 vegyesen, ám így is lemaradt a döntőről.

Nyilatkozata azért is fontos, mert a budapesti vizes vébén kilencedik helyen, épphogy nem jutott fináléba, akkor éppen Hosszú Katinka vigasztalta a fiatal versenyzőt.

A magyarok közül a délelőtti előfutamokban Pádár Nikolett 200 gyorson 1:59.62 perces idővel az ötödik idővel jutott tovább. Késely Ajna 2:01.08 perccel zárt, elmondta azonban, hogy szereplése egyelőre kérdéses az elődöntőben, és edzőjével, Bernek Péterrel döntenek majd a folytatásról.

A férfiaknál 100 méter pillangón Milák Kristóf a szám címvédőjeként 51.82 másodperces idővel a harmadik helyen jutott tovább, de szemlátomást nem erőltette meg magát. Ezt saját maga is elismerte a verseny után:

Csak azért jöttem most, hogy leússzam.

Este ugyanis előbb a 100 méter gyors fináléjában, majd ennek a számnak az elődöntőjében lesz érdekelt, ezek között mindössze 24 perce lesz regenerálódni. Ugyanebben a számban Kós Hubert egyéni csúcsát (51.52) megközelítve, 51.88 másodperccel a negyedik idővel jutott tovább. Férfi 200 méter mellen Verrasztó Dávid 2:13.81 perccel a 14., Zombori Gábor 2:13.93-mal a 16. helyen jutott tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik