Sport

A Liu testvérek követik a Kínába hazaköltöző sikeredzőt

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Július 12-én mi is beszámoltunk róla, hogy távozott Csang Csing Lina, a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzője, akinek hatalmas szerepe volt abban, hogy Magyarország a sportág nagyhatalma lett, hiszen az elmúlt két téli olimpián előbb a férfi váltó, majd Liu Shaoang nyert aranyérmet.

Kapcsolódó
Óriási változás jön a gyorskorcsolyázóknak: távozik a vezetőedző
Csang Csing Lina tíz éve dolgozott a magyar válogatottal.

A Liu fivérek sokszor elmondták, mennyire fontos szerepet játszott a pályafutásukban a Kínába hazatérő edzőnő, és Liu Shaolin Sándor Facebook-posztja alapján a közös munka nem szakad meg.

Lina a sport mellett az életre is nevelt minket, amiért a legnagyobb szeretettel és feltétel nélküli bizalommal állunk hozzá. Az eddig közösen felépített utat szeretnénk folytatni, ezért úgy döntöttünk, az idei felkészülést is együtt kezdjük el.

Most egy darabig távol leszünk, de természetesen mindenhol aktívak maradunk, és hamarosan találkozhattok velünk!– olvasható az idősebbik Liu fivér bejegyzésében.

A magyar szövetség (MOKSZ) közösségi oldalának hétfői beszámolójából az is kiderült, hogy a két világklasszis sportoló nem egyedül utazik Kínába, velük tart a dél-koreai szakember, Dzse Szu Csun is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik