Sport

Íme egy európai kupasorozat, amely tárt karokkal várja az orosz csapatokat

Miközben az Ukrajna elleni agresszió miatt szinte mindenhonnan kitiltották az orosz és fehérorosz klubokat, akad egy olyan sorozat, amely éppen tárt karokkal fogadná őket. Ha hinni lehet az Orosz Kézilabda Szövetség információinak, akkor a SEHA Liga (amelynek éppen egy orosz cég, a Gazprom a névszponzora) mentőövet nyújt és négy-négy csapatot is befogad a két országból.

Az oroszok képet is közöltek arról, hogy július 22-én, pénteken, Moszkvában Szergej Siskarjov, az orosz szövetség elnöke és Andrej Baleckij, a fehéroroszok főtitkára megállapodást írt alá a SEHA alelnökével, Borisz Szapozsnyikovval.

Kapcsolódó
A Barcával kezd, minden hazai meccsét megnyerné a Szeged kézicsapata
Juan Carlos Pastor vezetőedző bízik a tökéletes hazai szereplésben.

Ennek értelmében a szeptember 30-án kezdődő új szezonban a Csehovszkije Medvegyi, a CSZKA Moszkva, a Néva Szanktpetyerburg és a Permszkije Medvegyi, illetve a Meskov Breszt, az SZKA Minszk, a Gomel és a Maseka Mogiljev is indul a 2022-23-as idényben.

A pontos formát és a szabályokat még nem határozták meg, egyelőre úgy tűnik, a nyolc csapat külön keleti régióként indul. Azt nem tudni, hogy később a nyugati csapatokkal megharcolnak-e egy közös bajnoki címért.

A SEHA Liga 2011-ben alakult, eddig az északmacedón Vardar nyerte a legtöbb címet, ötöt, a Telekom Veszprém háromszor, az RK Zagreb pedig egyszer nyert.

Az idei sorozat a negyeddöntőknél jár, a Veszprém augusztus 14-én a szlovák Tatran Presov ellen játszik. Ezen kívül még Vardar-Nexe, Vojvodina-Zagreb és Eurofarm Pelister-Meskov Breszt meccseket rendeznek.

A Final Four mérkőzéseit szeptember 2-4. között Zadarban rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik