Sport

Két kiskorú sportoló „kizsigerelése, önképének eltorzítása” okán tettek feljelentést

facebook.com
facebook.com

Július elején az Ultrafutás Facebook-csoportban találtunk rá arra történetre, amely arról számolt be, hogy a Lóci és Olivér megcsinálja oldalon két kissrác szülei a gyermekeik futó és birkózó kalandjairól számolnak be. Akkor éppen arról, hogy a tízéves Lóci nagyjából 36 fokos melegben lefutotta a szarajevói maratonit. Igen, nem tévedés: a 10 éves gyerek, 36 fokban, a 42 195 métert.

Kapcsolódó
A 10 éves Lóci lefutotta Szarajevó Maratont, a szülőket ekézi az internet népe
A hozzászólók a teljesítményt elismerik, de a többség habitusától függően vonja kétségbe apuka és anyuka épeszűségét.

A posztot felkapta a média, és természetesen a közvéleményt megosztotta kérdést, miszerint a szülők felelőtlenek-e, lehet-e ilyet engedni egy gyereknek, vagy sem. Tudni kell, Magyarországon a törvény tiltja, hogy 18 éven aluli gyerek maratonit fusson, bizonyos nézet szerint a szülők így a magyar törvényeket megkerülve vitték külföldre a gyerekeiket annak érdekében, hogy egyikük végül teljesítse a távot.

Nem váratott magára sokáig az első hivatalos lépés. „A futásról mindenkinek” csoport adminja, Csontos Imre posztjában azt közölte, hogy rendőrségi feljelentést és további más, azon az oldalon „nem leírható lépéseket” tett az ügyben. Mivel válogatott, többszörös magyar bajnok terepfutó és végzett atlétaedző, a szakmai okok miatt határozott így. Azt írja:

  • a két kisgyerekkel ez a folyamat évek óta zajlik nyilvánosan.
  • Az édesapa blogot vezet a kiskorú gyermekeiről, amit már önmagában sem tart jónak.
  • Ezen blogon követhető figyelemmel a gyermekek kizsigerelése, önképének eltorzítása, egészséges testi és lelki fejlődésének akadályozása.
  • Hiába jelzi számos szülő, szakedző, testnevelő tanár a közvetlen környezetükből (vagy épp az online térben), a szülők egyszerűen nem értik meg a kizsigereléssel járó veszélyeket, a negatív hangokat az irigységre fogják, a kommenteket pedig törlik, azt is, amelyik kulturált hangnemben íródott.

A poszt teljes szövege, a feljelentés magyarázata itt olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik