Sport

A 10 éves Lóci lefutotta Szarajevó Maratont, a szülőket ekézi az internet népe

Facebook.com
Facebook.com
A hozzászólók a teljesítményt elismerik, de a többség habitusától függően vonja kétségbe apuka és anyuka épeszűségét.

Az ultrafutás közösségi csoportban találtunk rá arra a történetre, amit eredetileg azon a Lóci és Olivér megcsinálja oldalon jelent meg, amelyen a két kis srác szülei a gyermekeik futó és birkózó kalandjairól számolnak be.

Legutóbb arról, hogy a tíz éves Lóci vasárnap, nagyjából 36 fokos melegben hogyan futotta le a szarajevói maratonit.

Igen, nem tévedés, a 10 éves gyerek, 36 fokban, a 42 195 métert.

A hosszú történet lényege, hogy

  • Eredetileg az öcsi, Olivér nyolcadik születésnapjára időzítve kerestek a szülők egy olyan helyszínt, ahol lehetősége nyílna élete első félmaratonjának teljesítésére. És mivel a szarajevóiak visszajeleztek, hogy részükről oké, nemcsak benevezték a gyerekeket, hanem az egész nyaralásukat Boszniára fűzték fel.
  • A Olivérnek azonban eltörött a kulccsontja, ezért nem sikerült a felkészülése, így gyógyulása után csak az 5 kilométerre nevezték be. Ám a bátyó, Lóci, miután közben elolvasta Simonyi Balázs ultrafutó NEM AZÉ, AKI FUT nevű blogjában a kölyökmaratonistákról írt posztot, csak annyit mondott, hogy „szerintem ezt én is le tudnám futni”, és addig erősködött, amíg megengedték neki.
facebook.com
  • Magyarországon hivatalosan nem állhat maratoni távon rajthoz 18 éves kor alatt senki, Boszniában azonban nincs ilyen szabály, így aztán minden akadály elhárult, Darko, a szervező viszont aza csávó, csak annyit mondott, hogy „ok, good luck!”, és adott neki egy 67-es rajtszámot.
  • Lóci így rajthoz állt, 5 kilométig jól haladt, 22 kilométernél kérdezte meg először, mennyi van még hátra, 25-nél a tűző napon belesétált úgy tűnt feladja, de átesett a holtponton, és miközben az utolsó 6 kilométeren édesanyja locsolta, biztatta, 5 órán belül scélba ért.
facebook.com
  • A célban mindenki vele szelfizett, felhívták a nagyszínpadra és külön kupát kapott.
  • A szerző azzal zárja sorait, „Öt perc hírnévért nem érdemes maratont futni. De egy életre szóló élményért, egy konvertálható élettapasztalatért már igen.”
https://www.facebook.com/ facebook.com

A történet még a témában igencsak érdekelt, és hozzáértő ultrafutás közösséget is megosztotta. Az „Idióta szülőktől” a kicsit finomabb, „De nem az életkor, hanem a felkészültség számít – szerintem ez erősen vitatható az adott témára tekintettel. Nyilván szuper gyerkőc, de nem kéne szerintem se” terjedt a hozzászólások többsége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik