Sport

A vébék legerősebb 100 méteres előfutamát futotta az olimpiai ezüstérmes

Carmen Mandato / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Carmen Mandato / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az amerikai Fred Kerley 9.79 másodperces idővel nyerte meg a 100 méteres síkfutás előfutamát az atlétikai világbajnokságon, és ezzel az időeredménnyel üzent a riválisainak is.

A Tokióban olimpiai ezüstérmet szerző Kerley immáron elmondhatja magáról, hogy vb-előfutamban senki sem futott nála gyorsabban. A 27 éves Kerley-nek van már három érme a vébékről, de ebből csak a 2019-es bronza született egyéni számban, akkor 400 méteren állhatott dobogóra.

A négyszeres olimpiai és nyolcszoros világbajnok, jelenleg szakkommentátorként dolgozó Michael Johnson a BBC TV-nek úgy értékelt, Kerley nagyon könnyedén futott, és egyértelmű, hogy maradt benne tartalék az elődöntőre és a döntőre.

A világbajnokságot ugyanúgy az oregoni Eugene-ben rendezik, mint az amerikai válogatót, amelyen Kerley 9.76-tal állított fel egyéni rekordot.

A Tokióban győztes olasz Marcell Jacobs combsérülésből épült fel, és az előfutamban 10.04-et futott, amivel második lett a jamaicai Oblique Seville (9.93) mögött.

Jacobs elismerte, hogy szenvedett, és nagyjából ötven százalékot tudott teljesíteni, úgyhogy szükség lesz a fizioterapeuták munkájára, hogy az elődöntőben jobban fusson.

Az előfutamok második legjobb idejét az amerikai Trayvon Bromell érte el 9.89-cel, aki tavaly lemaradt az olimpiáról, így most a vébén szeretne vigasztalódni. A címvédő, a doppingvétsége miatti eltiltása után most visszatérő Christian Coleman 10.08-cal nyitott, amivel megnyerte a saját előfutamát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik