Sport

„Tele voltam kék-lila foltokkal, és a bal kezem kétszer akkorára dagadt, mint a jobb” – Vas Kata Blanka így is élvezte a Girót

Vas Kata Blanka lelkesen értékelte a női Giro d’Italián szerzett tapasztalatait, amelyet sérülése sem tudott elrontani.

Kapcsolódó
Vas Kata Blanka hatalmasat esett a női Giro d'Italián
A magyar bajnokot rátolta ellenfele a kordonra, óriásit esett.

Az országúti kerékpárverseny ötödik szakaszán a kordonnak esett egy ütközés után, amivel komolyan összeverte a kezét. Az SD Worx versenyzője a sprintfelvezetésen történt balesete dacára mégis végigcsinálta a Girót, pedig a baleset napján még sok votl a kérdőjel.

„Nagyon fájt a kezem és mindenem. A sprintben ráestem a kordonra, nem egy kis bukás volt, hatalmas szerencse, hogy nem lett semmi komolyabb bajom, és tudtam folytatni.

A kezemet nem nagyon tudtam behajlítani, egy ajtót sem bírtam kinyitni aznap. Másnapra szerencsére jobb lett, tudtam fogni a kormányt, de a nyeregből kiállva nem bírtam menni, mert akkor nagyon fájt, úgyhogy csak ülve tekertem. Tele voltam kék-lila foltokkal, és a bal kezem kétszer akkorára dagadt, mint a jobb

– mesélte az M1 aktuális csatornának Vas.

Kapcsolódó
Vas Kata Blanka hatalmasat esett a női Giro d'Italián
A magyar bajnokot rátolta ellenfele a kordonra, óriásit esett.

A 20 éves versenyző hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik, terepkerékpárban Európa-bajnoki ezüstérmes. Ilyen háttérrel joggal reménykedhetett előzetesen az 51. helynél jobban, de a balesettel a háta mögött már nem tudta kihozni magából a maximumot. Ennek ellenére élvezte a Girót.

„Összességében nagyon jó volt, főleg amíg nem estem el, azt leszámítva a hangulat remek volt a csapatban. Szerintem jól is ment a negyedik szakaszig. A nagyobb hegyek nem is nagyon fekszenek nekem, de azért kíváncsi lennék rá a jövőben, hogy hogy mennek, ha teljesen százszázalékosan érkezem oda.”

Vas Kata Blankára egy pihenő vár, majd folytatja a felkészülést, hogy augusztusban újra országúton versenyezzen, szeptember második felében pedig a világbajnokságon is indul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik