Sport

Bukott, majd egy segítő öklének hajtott a szerencsétlen Tour-versenyző

Egészen elképesztő pechje volt Thibaut Pinot-nak, a Groupama-FDJ versenyzőjének, aki fél percen belül kétszer is kénytelen volt megállni a Tour de France szombati versenynapján.

Kapcsolódó
"Hálás vagyok, hogy nem bénultam le" – írta egy bringás a Tour-baleset után
Michael Gogl több csontja is eltört, légmellet kapott, kórházban fekszik a bukása óta. Közben a körversenyen Tadej Pogacar egyre jobban szakítja le a riválisokat.

A 8. szakaszon előbb bukott, majd miután összekaparta magát és a mezőny után eredt, egy út szélén álló segítő, egy szerelő öklének hajtott, így ismét le kellett szállnia a bringájáról.

A szakaszt végül a belga Wout van Aert (Jumbo-Visma) nyerte meg az ausztrál Michael Matthews (BikeExchange-Jayco) és a szlovén Tadej Pogacar (UAE) előtt – utóbbi négy másodperc időjóváírással növelte az előnyét összetettben.

A mezőnybe begyűrűztek a koronavírusos megbetegedések, Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) és Pogacar egyik segítője, Vegard Stake Laengen is kiszállt fertőzés miatt.

A hétfői pihenőnap előtt az Aigle és Les Portes du Soleil közötti 193 kilométer és újabb hegyi befutó vár a 109. Tour de France mezőnyére. A kerékpárosok 3328 kilométert tekernek, amíg július 24-én célba érnek Párizsban a Champs-Élysées-n.

Tour de France, 8. szakasz, Dole-Lausanne, 186,5 km

1. Wout van Aert (belga, Jumbo-Visma) 4:13:06 óra
2. Michael Matthews (ausztrál, BikeExchange-Jayco) azonos idővel
3. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) a. i.

 

Az összetett élcsoportja:
1. Pogacar 28:56:16 óra
2. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 39 másodperc hátrány
3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadies) 1:14 perc hátrány

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik