Sport

Éppen csak beesik a magyar kosárválogatott a vb-selejtezőre

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Nem várt reptéri nehézségek miatt nem szállt fel időben a magyar férfi kosárlabda-válogatottat szállító légitársaság járata Amszterdamon át Nantes-ba, így csak a mérkőzés napján indul el Sztojan Ivkovics csapata a világbajnoki selejtező helyszínére, a Nantes melletti Mouilleron-le-Captifra.

Kapcsolódó
Nem tudni, hogyan jut el a vb-selejtezőre a magyar kosárválogatott
A sztrájk miatti késések lehetetlenné teszik az átszállást.

„Hajnalban kaptuk a jelzést, hogy a KLM Budapest-Amszterdam járata jelentős késéssel indul csak el a Liszt Ferenc reptérről” – mondta a Hunbasket.hu-nak Plézer Gábor, a válogatott menedzsere.

„Így viszont nem tudtunk volna átszállni Nantes felé. Minden követ megmozgattunk, szerveztünk, egyeztettünk, végül sikerült megoldanunk, hogy a mérkőzés napján el tudjunk indulni.”

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány hozzátette, igen fárasztó, kemény út vár a csapatra, gyakorlatilag éppen beesnek majd a szállodába, hogy onnan induljanak is a csarnokba.

Nem volt könnyű feladat, de sikerült megoldani, hogy ott legyünk a mérkőzésen

– mondta a kapitány.

„Köszönet érte a munkatársainknak, a szövetségnek! Mi reggel hat órakor indulunk Kecskemétről, s tulajdonképpen éppen beesünk a mérkőzésre. Szerencsénk van, hogy a továbbjutásunkat már pénteken biztosítottuk, így most nem egy élet-halál mérkőzés vár ránk Franciaországban.”

A magyar válogatott hétfőn 20.30 órakor lép pályára a házigazda Franciaország ellen, a két csapat már továbbjutott az utolsó selejtezőkörbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik