Sport vizes vb 2022

Meglepő titkot árult el az úszó arról, hogyan döntött világcsúcsot Budapesten

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Kifejezetten jól sikerült Thomas Ceccon számára a budapesti vizes világbajnokság: az olasz úszó világcsúcsot jelentő 51.60-nal, majd tagja volt a győztes 4×100-as vegyesváltónak is. Mindezek mellett szerzett két negyedik helyet is, 50 háton ráadásul csak azért nem bronzot, mert aztán érdekes mód visszaadták az amerikai Justin Ressnek az első helyet azt követően, hogy eredetileg kizárták – ezt a döntést a magyar szövetségi kapitány, Sós Csaba is értetlenkedve fogadta.

Kapcsolódó
dr. sós csaba
Dr. Sós Csaba élő adásban fakadt ki a vb legfurcsább ítélete ellen
Mutatjuk min akadt ki és mit mondott a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Ceccon a világbajnokságot követően a SwimSwamnek nyilatkozott a versenyről és egy meglepő dolgot árult el a világcsúcsa kapcsán. Amihez tulajdonképpen egy pár héttel korábbi peches esemény járult hozzá.

A 21 éves olasz nem sokkal a vb előtt a Mare Nostrumon versenyzett, a busz, amivel ment késésben volt, így nem tudott rendesen bemelegíteni, csak pár gyakorlatot végzett el szárazföldön – és a vártnál jobban úszott. Gondolta, kipróbálja ezt a világbajnokságon, és a jelek szerint bejött neki.

A világrekord egyébként még őt is meglepte, azt hitte, hogy ilyen kiugró eredménye majd a 2024-es párizsi olimpián lesz. Alig várja egyébként, hogy összemérje tudását az orosz hátúszókkal, akiket eltiltottak az idei vébétől.

Beszélt a bajszáról is, azt mondta, hogy az a show része volt, de szerinte jobban áll neki, ha megborotválkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik