A következő élő közvetítés része Milák Kristóf világcsúccsal védte meg vb-címét, Németh Nándor szétúszásban döntött országos rekordot

Milák Kristóf világcsúccsal nyert, Németh Nándor szétúszással döntős

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Hihetetlen napot produkáltak a magyar úszók kedd este a budapesti vizes világbajnokságon.

Milák Kristóf 1:50.34-re javította saját világcsúcsát 200 méteres pillangóúszásban. A 22 éves klasszis már az első 50 méteren a rekordján belül haladt, nem csak a győzelméhez, hanem a csúcsdöntéséhez sem igen fért kétség a futamban. A döntő másik magyarja, Kenderesi Tamás hatodikként zárta a finálét.

Óriási izgalmakat hozott a férfi 100 méteres gyorsúszás selejtezője is. Szabó Szebasztián ugyan nem jutott be a legjobb nyolcba, Németh Nándor viszont holtversenyben igen. Mivel azonban kilencen nem úszhatnak a döntőben, a versenynap végén szétúszással kellett dönteni, a vele századra azonos időt úszó Lorenzo Zazzerivel. A program végére halasztott futamban Németh parádézott és országos csúcsot javítva, 47.69-es idővel jutott fináléba.

Kós Hubert is remekelt 200 vegyesen, végig a legjobb háromban haladt és végül az ötödik legjobb idővel jutott fináléba. Török Dominik hetedikként zárt a saját futamában.

Szintén döntőben úszhat majd Kapás Boglárka is, a női 200 méteres pillangóúszás világbajnoki címvédője harmadik helyen zárta a futamát 2:07.89-es idővel, amivel nyolcadik helyen bejutott a fináléba. Hosszú Katinka a másik elődöntőben hetedikként ért célba és a 2:10.64-es idővel nem kerülhetett be a döntőbe.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik