Sport

Fucsovics: A wimbledoni döntés miatt a teniszezők 99 százaléka fel van háborodva

Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images
Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images

Fucsovics Márton nem indulna Wimbledonban, ha nem osztanak érte világranlgista-pontokat.

Kapcsolódó
Rafael Nadal átgázolt az ellenfelén a Roland Garros döntőjében
Nem volt kérdés, hogy behúzza a 14. győzelmét Párizsban.

A magyar játékos a héten még itthon készült a füves pályás szezonra, amely most egész karrierje egyik legmeghatározóbb időszaka lehet, ugyanis tavaly Wimbledonban a negyeddöntőig jutott, és így 360 pontot kellene megvédenie. Az ATP azonban idén nem ad világranglista-pontokat a győzelmekért.

Azt tudom, hogy a játékosoknak ez a döntés nem tetszik, a teniszezők 99 százaléka fel van háborodva. Négy-öt hét múlva Wimbledon, reméljük, hogy addig még lesz bármiféle változtatás, mert ha ez a szabály marad, akkor én is fontolóra veszem, hogy inkább elmegyek, és egy-két Challenger-tornán teniszezem, hogy pontokat tudjak gyűjteni.

Hiszen ha kiesik ez a 360 pont, akkor kiesek a top 100-ból, azt pedig nem szeretném”

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Fucsovics.

A döntés gyújtópontja a wimbledoni szervezők határozata volt, miszerint a kialakult háborús helyzet miatt nem engedik indulni az orosz és belorusz sportolókat. Fucsovics edzője, Nagy Zoltán igazságtalannak tartja a határozatot.

„Wimbledon ezt másfél hónapja kommunikálta, míg az ATP gyakorlatilag a Roland Garros előtti pénteken hozta nyilvánosságra, hogy így kíván reagálni erre. A vírusidőszak alatt volt olyan játékos, akinek még a két évvel azelőtti pontja is benne volt a ranglistában, így teljesen más felfogást alkalmazott akkor az ATP.”

Wimbledonban biztosan nem lesz ott a Roland Garrost vasárnap megnyerő Rafael Nadal és Roger Federer sem, és ha a helyzet nem változik, minden bizonnyal többen is úgy döntenek majd, mint Fucsovics Márton. A magyar játékos Stuttgartban versenyez majd jövő héten, azt követően Halle és Eastbourne következik. Ezután jönne Wimbledon, ha indul rajta Fucsovics.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik