Sport

Valter: Túl nehéz volt a kanyar, nem tudom, miért volt szükség rá néhány méterrel a vége előtt

Arpad Kurucz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Arpad Kurucz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Pályafutása legjobb eredményét érte el a háromhetes körversenyeken Valter Attila, aki pénteken negyedik lett a Giro d’Italia 19. szakaszán. A hegyi befutóval záruló etap az utolsó kanyarban dőlt el, az ötfős élboly tagjai közül többen is elszámolták magukat, így végül Koen Bouwman ünnepelhetett.

„Jók voltak a lábaim. Tudtam, hogy a riválisaim gyorsak, de bíztam a saját sprintemben” – értékelt a befutót követően Valter az Eurosportnak, hozzáfűzve: csapattársa, Clément Davy segítsége nélkül nem került volna a szökésbe, és így a szakaszgyőzelemért sem harcolhatott volna. Szerinte azért vált türelemjátékká a hajrá, mert nagyjából ugyanolyan erőben voltak, így minél tovább kivártak a döntéssel.

Az utolsó kanyart illetően úgy fogalmazott: trükkös volt, ráadásul nem is a legtökéletesebben jelezték, de az is igaz, hogy nem ellenőrizte le kétszeresen az etap utolsó métereit, mivel előzetesen nem számolt azzal, hogy ekkora harc lesz a győzelemért.

Túl nehéz volt a kanyar, nem tudom, miért volt szükség rá néhány méterrel a vége előtt

– mondta Valter, aki nagyon szerette volna megszerezni a győzelmet.

Két szakasszal a vége előtt a magyar bringás a 34. helyen áll összetettben. Szombaton a Belluno és Marmolada közötti 167 kilométer és újabb hegyi befutó vár mezőnyre. A 3445,6 kilométer össztávú viadal – amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték – vasárnap a 17,4 kilométer hosszú veronai időfutammal fejeződik be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik