Sport

Fucsovics Márton kihagyhatja a wimbledoni tenisztornát, ha nem osztanak pontokat rajta

John Berry/Getty Images
John Berry/Getty Images

Fucsovics Márton az Eurosportnak adott interjúban ismerte el, hogy gondolkoznak a wimbledoni tenisztorna kihagyásán a csapatával.

Kapcsolódó
Itt a válaszcsapás Wimbledonnak az orosz teniszezők kizárása miatt
A férfi teniszversenyeket szervező ATP betartotta korábbi fenyegetését és úgy döntött, nem osztanak világranglista-pontokat idén Wimbledonban, miután kitiltották a füves pályás Grand Slam-tornáról az orosz és fehérorosz játékosokat.

A torna szervezői korábban úgy döntöttek, hogy nem engedik indulni az orosz és fehérorosz teniszezőket 2022-ben az orosz-ukrán háború miatt. A férfiversenyeket szervező ATP, amely a két ország sportolóit, semlegesként engedte versenyezni,bejelentette, hogy nem osztanak világranglista-pontokat a füves pályás Grand Slamen. A magyar játékosnak ez komoly érvágás lehet, amely miatt talán nem is indul majd.

„Be vagyok nevezve Stuttgartba, Queensbe, Halléba és Eastbourne-be. Wimbledonba is, de egyelőre várjuk a szervezők és az ATP döntését, hogy mi lesz a pontokkal. Még nem dőlt el, hogy döntünk. Viszont,

ha nem adnak pontot, szinte biztos, hogy kiesem a top 100-ból, ha az előző versenyeken nem játszom jól. Még az is elképzelhető, hogy akkor kihagyom, és elmegyek Challenger-versenyekre pontot gyűjteni

– közölte a magyar játékos.

Fucsovics a második fordulóban négy szettben kapott ki a horvát Marin Cilictől a Roland Garroson, párosban viszont ellenfele visszalépett, így aztán továbbjutott. Ez lesz az idei utolsó tornája salakos borításon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik