Sport

„Mikor teszünk már végre valamit?” – könnyeivel küzdve beszélt az iskolai lövöldözésről a Warriors edzője

TOM PENNINGTON / GETTY IMAGES / AFP
TOM PENNINGTON / GETTY IMAGES / AFP

Szerda hajnalban Dallasban játszott a Golden State Warriors az NBA rájátszásában, a meccs előtt pedig mindig nyilatkozniuk kell az edzőknek. Steve Kerr, a vendégcsapat trénere feldúltan érkezett meg a terembe, majd azt mondta, semmi kedve a kosárlabdáról beszélgetni.

Mióta befejeztük a bemelegítést, 400 mérföldre innen gyerekeket öltek meg. És egy tanárt is

– mondta a könnyeivel küzdve Kerr, utalva a texasi Uvalde városában történt mészárlásra, amely során 19 gyerek és két felnőtt vesztette életét. A lövöldözéssel gyanúsított 18 éves Salvador Ramos szintén meghalt.

Kapcsolódó
Legalább 19 kisgyerek és 2 felnőtt halt meg a texasi iskolai lövöldözésben
A lövöldöző, a 18 éves Salvador Ramos szintén meghalt.

Mikor teszünk már végre valamit?

– csapott az asztalra a GSW edzője, aki azzal folytatta, hogy belefáradt abba, hogy mindenki csak ül, részvétét nyilvánítja ki, de amúgy meg csendben marad.

Steve Kerr felemlegetett a május közepén, egy Buffalo államban történt, rasszista indíttatású lövöldözést is, majd utalt arra a törvényjavaslatra, amely szigorítaná a lőfegyverek magánembereknek történő eladására vonatkozó szabályokat, és amit 2021 elején elfogadott a képviselőház, de soha nem került a szenátus elé.

Megvan az oka annak, hogy nem szavazzák meg. Hogy náluk legyen a hatalom. Szóval azt kérdezem a szenátoroktól, akik nem tesznek semmit az erőszak, az iskolai és a szupermarketekben történő lövöldözések ellen: saját hatalomvágyukat a gyermekeink, az idősek, a templomba járók élete elé helyezik? Mert nagyon így néz ki. És hétről hétre megtörténik

– mondta Kerr, aki hozzátette, hogy ez szánalmas és elege van belőle, majd kiviharzott a teremből.

Mellékes, de a Golden State Warriors később kikapott 119-109-re a remekül játszó Dallas Mavericsktől a nyugati döntőben, de így is 3-1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik