Sport

„Nem kell engem sajnálni. Tudom, hogy erős vagyok” – mellrákkal küzd a korábbi válogatott kézis

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI

Mellrákkal küzd a tavaly visszavonult korábbi válogatott kézilabdázó, Tilinger Tamara.

Egy önellenőrzés során én magam találtam meg a 2 centis csomót a bal mellemben március közepén. Akkor, abban a pillanatban sokkolt a felismerés

– idézi a Fejér megyei hírportál a 33 éves Tilingert.

A biopszia után kiderült, hogy a daganat rosszindulatú, a korábban a párjához Svájcba kiutazó kézis pedig hazatért, hogy megkezdje a kemoterápiás kezelést.

„Édesanyám, testvérem, édesapám is rengeteget segítenek, de a legnagyobb gyógyítóm a testvérem kisfia, a hétéves Áron. Telnek a napok, nincs idő gondolkodni, de nem is töröm ezen a fejem, hogy én beteg vagyok. Csak az eredmény közlése után sírtam, de mikor hazajöttem Csákvárra, megbeszéltük, hogy ezentúl nincs sírás! Mert nincs más opció: meg fogok gyógyulni! (…)

Ezt valamiért rám rótta az Isten, talán azért, mert tudja, meg tudok vele birkózni. És meg is fogok. Sportolóként talán másként dolgozom fel ezt a helyzetet. Ez is csak egy meccs, amit meg kell nyernem.

A Feol.hu azt írja, szeptember elején ér véget a kemoterápia, majd hat héttel később kerülhet sor a műtétre, ahol várhatóan mindkét mellét eltávolítják. Utána pedig sugárterápia és gyógyszeres kezelés következik.

„Nem kell engem sajnálni. Nem takargatom, nem ciki számomra a betegség. Tudom, hogy erős vagyok. Meg sem fordul a fejemben, hogy gyenge lennék, vagy hogy mi lehet velem. Fent a fejem és megyek előre, amiben segít, hogy már most zsugorodott a csomó. Mint ahogy a játékos-pályafutásom során, mindig a következő lépésre koncentrálok” – nyilatkozta Tilinger, aki Fehérváron, Dunaújvárosban és Mosonmagyaróváron is játszott, valamint háromszor szerepelt a magyar válogatottban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik