Sport

„Sokszor a pacemaker élesztett újra” – egy német férfi szíve mentette meg Fazekas Róbert életét

A 46 éves Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes diszkoszvető Fazekas Róbertnél veleszületett szívrendellenességet diagnosztizáltak, és egy német férfi szerve mentette meg az életét. Decemberben szívátültetésen esett át, most sterilszobában él otthon.

Fazekas az RTL Klub Fókusz című műsorának elárulta, néhány éve érezte, hogy valami nincs rendben vele. Azt hitte, hogy az évtizedekig tartó sportolás miatt van gyakran rosszul, ám aztán kiderült, hogy egy veleszületett rendellenesség miatt csak akkor van esélye az életben maradásra, ha új szívet kap.

Nagyon sokszor rosszul lettem, sokszor a pacemaker élesztett újra. Voltak teljes ájulásos epizódok is, a család előtt is, ezek eléggé megviseltek mindenkit

– mesélte.

„Délelőtt feküdtem az ágyban, odajött hozzám egy orvos, hogy jó híre van, úgy néz ki, megvan a szív, nagyon örültem. Eltelt három óra, négy óra, jöttek értem, fél óra múlva már aludtam is. És legközelebb már a megőrzőben ébredtem.”

Szervezetét igénybe vette a szívátültetés. Száz kilóról lefogyott 88-ra, ennyit tizenéves korában nyomott utoljára.

„Másnap elkezdett zsibongani mindenem, tehát kezdett visszatérni a vérnyomás, az érzések, amit nyilván a mesterségesen lebutított vérnyomásnak köszönhetően nem voltak az utóbbi hónapokban.

Fantasztikus érzés volt, mintha újjászülettem volna

– fogalmazott.

Három hét után saját lábán mehetett haza, azóta egy alaposan fertőtlenített, úgynevezett sterilszobában lakik otthon, és csak a családtagjaival érintkezik.
Boltba nem megy, étterembe, kávézóba sem ülhet be, nehogy bármivel megfertőződjön. A műtét után egy évig jobban kell vigyáznia magára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik