Sport

Még nem biztos, hogy végleg visszavonul a kézilabdasztár

MOHAMED ABD EL GHANY / AFP / POOL
MOHAMED ABD EL GHANY / AFP / POOL
Kijutott a 2012 óta minden világ- és Európa-bajnokságon ott volt az északmacedón férfi kézilabda-válogatott, erre a bravúrra rajta kívül mindössze öt válogatott volt még képes.

A csapat az idegenbeli 24-24-es döntetlent követően vasárnap 27-25-re legyőzte Csehországot és kvalifikálta magát a 2023-as, svéd-lengyel közös rendezésű vébére.

Kapcsolódó
A végsőkig küzdenek a kizárás ellen az orosz kézisek
Fellebbez Orozország, amiért a válogatottjait és a klubcsapatait kitiltották a nemzetközi versenyekről.

Bár sok helyen megjelent, hogy ez volt a szövetségi kapitányként is dolgozó, 41 éves Kiril Lazarov utolsó mérkőzése játékosként, a korábban Veszprémben is megfordult jobbátlövő ezt nem mondta ki kategorikusan. Igaz, azt sem, hogy a januári vébén pályára lép.

„A meccs előtti nyilatkozatokban azt mondtam, hogy most nem a visszavonulás a legfontosabb, hanem, hogy Macedónia kijusson a világbajnokságra. Azt hiszem, 90 százalékban biztos vagyok abban, hogy a következő világbajnokságon tréningruhában fogtok látni” – nyilatkozta Lazarov, aki a koronavírus és a válogatott miatt hosszabbította meg még egy évvel a pályafutását.

Ha őt nem is búcsúztatták el, két másik klasszistól elköszönt a közönség: a 37 éves irányító Filip Mirkulovski a mérkőzés előtt, míg a Vardar 34 éves beállósa, Stojance Stoilov a meccs után jelezte, ez volt az utolsó fellépése a nemzeti mezben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik