Sport

Tiltakozik csapatkapitánya eltiltása ellen a Fradi

Veres Nándor / MTI
Veres Nándor / MTI

A jégkorongos Erste Liga első meccsén, amelyen 5-1-re nyert a Ferencváros, sajnálatos sérülés történt az első harmadban: Nagy Gergő és Salló Alpár ütközése után utóbbi előbb a palánknak esett, majd fejjel a jégre zuhant. A csíkszeredai hokis fejvédője az ütközés során leesett, már a nélkül csapódott tarkóval a jégnek, hordágyon vitték le a pályáról, majd életveszélyes állapotban kórházba szállították.

Klubja később közleményben jelezte, hogy a hajnalban elvégzett kCT-vizsgálat szerint a potenciálisan veszélyes agyödéma (agyduzzanat) jelentősen csökkent, ezáltal a közvetlen életveszély is elmúlt. A beteg állapota kielégítő, lehet vele kommunikálni. Az intenzív terápiás osztályon kezelik tovább, a kezelőorvosok tartják a kapcsolatot a családdal.

Kapcsolódó

A történtek után, még a döntő szombati második mérkőzése előtt (amelyen a Csíkszereda nyert 3-2-re és ezzel egyenlített az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban) a szövetség három mérkőzésről eltiltotta a ferencvárosi csapatkapitányt, Nagy Gergőt. Az indoklás szerint „a veszélyeztetett helyzetben lévő ellenfelét szükségtelenül nagy erővel lökte meg egy olyan szituációban, amikor a megmozdulással a korongot már nem szerezhette volna meg”, ez pedig riválisa súlyos sérüléséhez vezetett.

A Ferencváros tiltakozik az ítélet ellen. Mint a honlapon megjelent közleményben írják, szerintük teljesen egyértelmű lehet mindenki számára, hogy sportszerűtlen szándéknak vagy sérülésokozásra való törekvésnek nyoma sincs az FTC csapatkapitányának mozdulatában. A hokiszakosztály szerint

közösségi nyomásra túlzó elmarasztaló ítélet született, amely miatt a csapat egy rendkívül kiélezett helyzetben elveszítette egyik kulcsjátékosát.

„Természetesen egy emberként szorítunk Salló Alpárnak a teljes felépülésért, és mihamarabbi visszatérést kívánunk neki! Azonban azt a tarthatatlan és vállalhatatlan támadássorozatot, amit a ferencvárosi játékosok és stábtagok a vétlen, szerencsétlen eset nyomán az online közösségi térben és adott esetben a jégcsarnokban, fizikailag is elszenvednek, visszautasítjuk! Ahogy azt is, hogy a jégen szabályosnak ítélt, és szándékosságnak nyomát sem mutató sportbalesetet követően, tisztán az online térben tapasztalható közösségi nyomásra, az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága súlyában és tartalmában egyaránt jogtalan elmarasztaló ítéletet hozott csapatkapitányunkkal szemben, amivel rendkívül nehéz helyzetbe hozta csapatunkat a folytatásra nézve. Mindezt azok után, hogy a szakosztály péntek késő este kiadott közleményének tartalmával kapcsolatban semmilyen kifogást nem emeltek a liga és a szövetség részéről, és azok után, hogy

csapatunk tagjai és szurkolói immáron évek óta folyamatos verbális és időnként fizikai inzultusnak vannak kitéve a döntő jelenlegi helyszínén

– olvasható a közleményben (amelyet teljes egészében itt talál), amelyet a klub korábbi bajnokai és jelenlegi tagjai aláírtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik