Sport

Már csak egy győzelemre van a döntőtől a fehérvári hokicsapat

fehervarav19.hu/
fehervarav19.hu/

A Hydro Fehérvár AV19 hosszabbítás után 5-4-re nyert a vendég Villach ellen az osztrák jégkorongliga (ICEHL) elődöntőjében.

Helló, Európa, helló, Champions Hockey League! A Hydro Fehérvár AV19 alapszakasz-harmadikként, a Salzburg döntőbe…

Közzétette: Hydro Fehérvár AV19 – 2022. március 30., szerda

Már a 3. percben vezetést szerzett a Volán, Hári János góljával, majd a 14. percben egy másik magyar válogatott játékos, a sérüléséből felépült Terbócs István talált be emberelőnyben. Kevesebb mint két perc múlva pedig Sarauer Andrew is gólt lőtt, de a Villach még az első harmadban szépíetett.

Ez kulcsfontosságú volt, mert rákapcsoltak az osztrákok és 55 másodpercen belül dupláztak, vagyis egyenlítettek a vendégek. Ez sem törte meg a Fehérvárt, Erdély Csanád az utolsó pillanatokban talállt be. Sokáig úgy tűnt, ezzel megvan a meccs, ám a Villach hosszabbításra mentette a meccset a hajrában. Ez azonban csak 124 másodpercig tartott, Hári újabb gólja eldöntötte a találkozót.

A Fehérvár 3-1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, ráadsául indulhat a Bajnokok Ligája 2022/23-as kiírásában, mivel elődöntős az osztrák ligában és az alapszakaszgyőztes Red Bull Salzburg már bejutott a fináléba.

A magyar klubok közül legutóbb a Dunaferr indult az akkori BEK-ben még 1996/97-ben, azaz 25 év kihagyás után lesz újra magyar csapat a legrangosabb európai klubsorozatban. A fehérváriak először jutottak elődöntőben a ligában.

Végeredmény – ICEHL, elődöntő, 4. mérkőzés

Hydro Fehérvár AV19 – Villach (osztrák) 5-4 (3-1, 1-2, 0-1, 1-0), hosszabbítás után
a magyar csapat gólszerzői: Hári (3., 63.), Terbócs (14.), Sarauer (15.), Erdély (38.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a Fehérvár javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik