Sport

Negyedóra szenvedés után elgázolta BL-ellenfelét a Veszprém

A Telekom Veszprém 30-22-re győzött az északmacedón Vardar otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki játéknapján, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

Ugyan Kentin Mahé két góljával 2-0-ra még a Veszprém vezetett, a 14. percben 6-3-as hátránynál mégis Momir Ilic edzőnek kellett időt kérnie, hogy rendbe szedje csapatát.

Kapcsolódó
Ezt az Eb-selejtezőt hozniuk kell férfi kézilabdázóinknak
Svájc, Litvánia és Grúzia lesz az ellenfél a 2024-es Európa-bajnokság kvalifikációjában.

A Veszprém átállt az 5+1-es védekezésre, ezzel egyrészt megzavarta a hazaiakat, másrészt a kapuban Rodrigo Corrales egyre több bravúrt mutatott be, így a csapat 9-7 után egy 4-0-s rohammal, Andreas Nilsson góljainak is köszönhetően 15-11-re fordított a szünetig.

A második félidőben a Veszprém folytatta a remeklést, Corrales továbbra is bravúrosan védett, a hazai akciókat többször is üreskapus gólokkal büntette (12-20).

A hazaiak nem tudták tartani a lépést ellenfelükkel, a 43. percben már tíz volt a különbség. Ráadásul Corrales mellett Vladimir Cupara is remekelt,a cserekapus hibátlanul zárt, négyből négy hetest is kivédett.

A Veszprém végül 30-22-re győzött, Nilsson nyolc, Petar Nenadic hat góllal járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Filip Taleski és Timur Gyibirov hat-hat alkalommal talált be.

A visszavágót jövő szerdán rendezik, a továbbjutó az előző idényben ezüstérmes dán Aalborggal találkozik a legjobb nyolc között.

Férfi kézilabda BL, a negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés

Vardar (északmacedón) – Telekom Veszprém 22-30 (11-15)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik