Sport

Csak akkor indulhat orosz teniszező Wimbledonban, ha nem Putyin támogatója

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

A férfi teniszezők aktuális világranglistáját vezető orosz Danyiil Medvegyev indulását is politikai állásfoglaláshoz köthetik a wimbledoni bajnokságon, írta az MTI.

Kapcsolódó
Újabb botrány Indian Wellsben: meccs közben összeomlott, zokogott a volt világelső
Viktorija Azaranka kiesett, de úgy tűnt, be sem tudja fejezni a mérkőzését.

Nigel Huddleston brit sportminiszter kedden hangsúlyozta: nem érezné jól magát, ha egy orosz sportoló orosz zászlót lengetne, miután megnyerte a londoni Grand Slam-viadalt. Hozzátette: sok ország határozott úgy, hogy nem engedi Oroszország színeiben versenyző sportolók részvételét a náluk rendezett sporteseményeken, és vízumkérdések is felmerülhetnek. Még összetettebb a helyzet, ha egyéni sportágak képviselőiről van szó, hangsúlyozta.

Szükségünk van biztosítékra, hogy nem Putyin támogatói, és most egyeztetünk arról, hogy ennek kapcsán milyen állásfoglalást várjunk el tőlük

– utalt a sportminiszter Oroszország Ukrajna elleni háborújára.

Az orosz és a fehérorosz játékosok indulhatnak ugyan ATP- és WTA-tornákon, de férfi és női válogatottjukat kizárták a Davis Kupából, valamint a Billie Jean King Kupából.

A wimbledoni GS-torna június 27-én kezdődik és július 10-ig tart.

Medvegyev február 28-án állt a világranglista élére, de miután hétfőn az Indian Wells-i torna harmadik fordulójában kikapott a francia Gaël Monfilstól, jövő hét elején visszaveszi tőle az első helyet a szerb Novak Djokovic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik