Sport

Családi házára gyűjtött volna, de belehalt a KO-vereségbe

Február 27-én kiütéses vereséget szenvedett, kómába esett és március 7-én meghalt Heru Purwanto indonéz ökölvívó.

Kapcsolódó
Felrobbant kukta miatt akár meg is vakulhat az olimpiai bajnok bunyós
Guillermo Rigondeaux arca és mindkét szeme égési sérülést szenvedett.

A 35 éves bokszoló a 48. profi mérkőzésén a honfitárs James Mokoginta ellen lépett ringbe, az indonéz könnyűsúlyú bajnoki övért, de a 7. menetben olyan brutális ütést kapott, hogy elterült a ringben.

Ugyan megpróbált felállni, de ismét elvágódott, kómába esett és a gondos orvosi kezelés ellenére már nem tért magához.

Promótere, Rosa Kusuma a Hero Tito néven is ismert bokszoló feleségének nevében kiadott nyilatkozatban köszönte meg a sok támogatást és imát.

A két sportoló jól ismerte egymást, 2016-ös, nyolcmenetes csatájukat pontozással Hero Tito nyerte, akit ezúttal féltettek a csatától, és azt tanácsolták neki, ne álljon ki. A Mirror szerint azonban ragaszkodott hozzá, mert szüksége lett volna a győzelemért járó 1300 fontra (mintegy 600 ezer forintra), hogy segítsen felépíteni a házát családja számára.

Úgy gondolkodott, hogy szüksége van a pénzre és azt számolta, a meccs csak hatmenetes lesz, tehát nem tartotta túl nehéznek

– mondta promótere.

A sportoló halálát követően a boksztársadalom olyan nagyságai fejezték ki tiszteletüket a közösségi médiában, mint a korábbi nehézsúlyú világbajnok Lennox Lewis és minden idők egyik legjobb edzőjének tartott Freddie Roach.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik